Acasă Extern Zelenski a promulgat o lege prin care se interzice propaganda rusă

Zelenski a promulgat o lege prin care se interzice propaganda rusă

0

Actul normativ semnat, joi, de președintele Ucrainei interzice producerea distribuirea de materiale informaționale menite să promoveze acțiunile Rusiei, informează site-ul Radei Supreme de la Kiev, citat de agenția de presă de limbă română de la Cernăuți BucPress.

Potrivit legii, presa scrisă, televiziunile și radiourile din Ucraina nu au voie să declare legitime sau să nege agresiunea armată a Federației Ruse, transmite SafeNews.md cu referire la libertatea.ro.

Este interzisă totodată prezentarea agresiunii ruse drept „conflict intern”, „conflict civil” sau „război civil”, pentru a nega ocuparea unei părți a teritoriului ucrainean, precizează sursa citată.

A fost interzisă și glorificarea persoanelor implicate în agresiunea militară de partea Rusiei.Este vorba despre: persoanele care au efectuat agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, reprezentanți ai forțelor armate ale țării agresoare, grupuri armate ilegale neregulate, bande armate și grupuri de mercenari create, subordonate, gestionate și finanțate de Federația Rusă, reprezentanți ai administrațiilor de ocupație, reprezentanți ai organismelor autoproclamate ale Rusiei, numindu-i „insurgenți”, „miliții”, „oameni militari politicoși”.

Legea prevede și desființarea partidelor, organizațiilor religioase și publice din Ucraina care vizează schimbarea ordinii constituționale, încălcarea suveranității sau integrității teritoriale a Ucrainei sau justificarea acțiunilor Rusiei.

Parlamentul Rusiei a adoptat, pe 4 martie, o lege care impune pedeapsa cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informații considerate false și transmise în mod intenționat despre forțele armate.

În presa din Rusia a fost interzisă folosirea cuvântului „război”.

Mass-media oficială folosește termenul „operațiune militară specială”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.