Acasă Social Zeci de încălcări, depistate de Serviciul Vamal în ultimele zece zile

Zeci de încălcări, depistate de Serviciul Vamal în ultimele zece zile

0

Serviciul Vamal anunță că a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 2.391.582 lei. Totodată, în urma controalelor desfășurate în perioada 3 – 13 mai 2022, Serviciul Vamal a depistat următoarele tipuri de încălcări ale legislației vamale:

  • prin intermediul asistenței administrative internaționale în domeniul vamal a fost stabilit că, la momentul vămuirii, a fost acordată neîntemeiat scutirea de taxă vamală în baza originii preferențiale a mărfurilor;
  • clasificarea tarifară eronată a mărfurilor importate (eprubete și containere destinate probelor biologice), fapt ce a condus la diminuarea taxelor vamale încasate la momentul vămuirii (de la 6,5% la 1%);
  • utilizarea mijloacelor de transport destinate transportării persoanelor cu dizabilități de către alte persoane decât cele autorizate;
  • transmiterea în comodat, în perioada de până la 3 ani, a mijlocului fix (tractor rutier), care anterior a beneficiat de tratament tarifar favorabil, fiind inclus în capitalul statutar.

În unul dintre cazuri, un agent economic s-a conformat voluntar și i s-a recalculat drepturile de import corespunzătoare.

Serviciul Vamal precizează că în cazul în care persoana, până la inițierea controlului ulterior, comunică din proprie inițiativă, în scris organului vamal despre comiterea contravențiilor vamale cu anexarea actelor justificative, aceasta se eliberează de răspundere materială şi contravențională, cu condiția achitării incontestabile şi benevole a drepturilor de import datorate şi a penalităților calculate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.