Acasă Justiţie zdg// VIDEO// Drumul lui Platon spre libertate și al statului spre plata...

zdg// VIDEO// Drumul lui Platon spre libertate și al statului spre plata unor despăgubiri de miliarde

0

Revizuirea dosarului penal în care Veaceslav Platon a fost condamnat, definitiv și irevocabil, la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare și o eventuală achitare ulterioară a acestuia s-ar putea solda cu plata unor despăgubiri de peste un miliard de lei din bugetul de stat. În așteptarea revizuirii primului dosar în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare, așa cum a declarat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, drumul lui Veaceslav Platon spre libertate a fost pavat în ultimele șase luni și de alte hotărâri judecătorești.

Astfel, s-a ajuns la faptul că, în mai 2020, toate celelalte dosare penale expediate anterior de procurori în instanță, unul dintre care a trecut inclusiv pe la Curtea Supremă de Justiție, să fie acum în prima instanță, pe punctul de a fi comasate, și fără măsuri preventive aplicate pe numele inculpatului Platon.

sursa: zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.