Acasă Diverse Zboruri ilegale Chișinău-Londra: Compania WizzAir, sancționată

Zboruri ilegale Chișinău-Londra: Compania WizzAir, sancționată

0

Autoritatea Aeronautică Civilă a R.Moldova ar putea retrage autorizația de zbor pentru cursa Chișinău-Londra companiei WizzAir, după ce a planificat un zbor cu această destinație, deși în data de 21 decembrie, AAC a interzis acest fapt.

Irina Bodolică, purtătorul de cuvânt al AAC, a declarat pentru Deschide.MD că, din data de 21 decembrie, Autoritatea a emis o Directivă Operațională prin care interzice operatorilor aerieni să efectueze zboruri regulate/neregulate de pasageri pe segmentul Chișinău-Londra, Londra-Chișinău, pentr-u o perioadă nedeterminată, însă compania WizzAir nu a ținut cont de acest fapt și a planificat astăzi o cursă pe segmentul Chișinău-Londra.

„În acest caz, AAC va examina circumstanțele în care urma să fie efectuat acest zbor, iar operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune conform codului contravențional. Cât privește protecția consumatorului, aceasta prevede ca pasagerii au dreptul să beneficieze de o compensație în valoare de 250 euro din cauza anulării zborului, dar și să li se restituie suma integrală a biletelor timp de 7 zile”, a precizat Bodolica.

Aici este menționat că autorizațiile de zbor sunt emise pentru o perioadă de un an.

Amintim că R. Moldova a suspendat toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.