Acasă Extern Zaharova: Moldova este adusă drept sacrificiu pe altarul nebuniei NATO

Zaharova: Moldova este adusă drept sacrificiu pe altarul nebuniei NATO

0

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că autorităţile Moldovei „sub pretextul integrării europene forţează militarizarea Republicii, transformă ţara într-o parte a periferiei agresive anti-ruse a Europei şi doreşte deschis victoria neonaziştilor din Kiev.”

Potrivit Infotag, Zaharova a declarat acest lucru în timpul unei conferinţe de presă la Moscova, reiterând că „încă o dată o ţară şi un popor este adus drept sacrificiu pe „altarul” nebuniei NATO”.

Comentând participarea în rândurile Legiunii Internaţionale Ucrainene a mercenarilor moldoveni, ea a amintit că Codul Penal al Republicii Moldova interzice mercenariatul.

„Cu toate acestea, niciunul dintre mercenarii moldoveni care s-au întors din Ucraina nu a fost tras la răspundere. Ei acordă interviuri liber, în care declară că „ruşii nu sunt oameni”, iar cetăţenii moldoveni de limbă rusă sunt potenţiali trădători. 

Reiese că mercenariatul este formal pedepsit, dar dacă mercenarii luptă de partea regimului nazist din Kiev, atunci „autorităţile” rusofobe din Chişinău închide ochii la acest lucru”, – a remarcat diplomatul, subliniind că „toate acestea contravin intereselor reale ale poporului moldovean”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.