Acasă Politic Votat: Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor primi indemnizația unică

Votat: Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor primi indemnizația unică

0

Doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 ar putea beneficia de indemnizația unică în mărime de 16.000 de lei. Parlamentul a aprobat astăzi, 21 octombrie, în prima lectură, modificări ale legislației în acest sens.

Documentul prevede că doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 pot beneficia de această indemnizație, inclusiv rudele lucrătorilor medicali vaccinați, dar care au pierdut lupta cu COVID-19. 

Indemnizația este oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Până acum, personalul medical angajat în lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 beneficia, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, de o indemnizație unică în mărime de 16.000 de lei. 

Totodată, rudele personalului implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere a pandemiei, care au decedat din cauza COVID-19, vor primi o indemnizație în mărime de 100.000 de lei.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.