Acasă Extern Vladimir Putin și Joe Biden s-ar putea întâlni la începutul lui 2022

Vladimir Putin și Joe Biden s-ar putea întâlni la începutul lui 2022

0

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden ar putea avea o întrevedere faţă în faţă la începutul lui 2022, însă ei ar putea discuta prin videoconferinţă până atunci, la sfârşitul acestui an, informează cotidianul rus Kommersant.

Joe Biden a avut o întrevedere cu Vladimir Putin în iunie, la Geneva, în condiţiile în care relaţiile ruso-americane de după Războiul Rece sunt afectate de o serie de probleme, printre care Ucraina, Siria şi plasarea în detenţie a opozantului Aleksei Navalnîi, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit Kommersant, cele două părţi nu au convenit încă asupra detaliilor unei noi runde de negocieri, însă un plan preliminar prevede organizarea unei conferinţe video la sfârşitul acestui an, care să fie urmată de o întrevedere în persoană la începutul anului viitor, conform Agerpres.

Cotidianul precizează că cei doi lideri ar urma să discute despre o serie întreagă de acorduri asupra cărora ei au convenit la summitul de la Geneva şi că discuţiile vor avea o agendă amplă.

Kremlinul a declarat marţi că nu există încă un calendar ferm pentru o nouă rundă de negocieri, dar că atât Moscova, cât şi Washingtonul consideră că aceste negocieri sunt necesare.

„Există o înţelegere asupra faptului că o întrevedere este necesară, că trebuie să continue comunicarea între cei doi preşedinţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.