Acasă Extern Vladimir Putin a concediat întreg personalul de la Kremlin: Motivul

Vladimir Putin a concediat întreg personalul de la Kremlin: Motivul

0

Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai paranoic. Speriat că ar putea fi otrăvit, președintele Rusiei a luat o decizie fără precedent: a concediat tot personalul de la Kremlin.

Astfel, luna trecută, 1.000 de persoane, printre care spălătorese, secretare și bucătari, au rămas fără un loc de muncă. Informația a fost dezvăluită de către jurnalistul american Craig Copetas, care a aflat totul de la surse din cadrul serviciilor de spionaj, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Potrivit ziaristului, în prezent, liderul rus ar avea angajați care îi gustă mâncarea înainte de a o consuma. „Evaluarea comunității de informații este că Putin e speriat”, notează Copetas într-un articol publicat în The Daily Beast.

Otrăvirea, metoda preferată a serviciilor secrete din Rusia

De-a lungul timpului, mai mulți oponenți de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviți. Craig Copetas reamintește că aceasta este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine și Putin.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok.

În 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

Cine este Craig Copetas?

Craig Copetas, care are o carieră jurnalistică de aproape cinci decenii, a lucrat la mai multe publicații prestigioase, printre care The New York Times, Harper’s Magazine și Inc. Magazine.

La un moment dat, americanul a activat chiar în Moscova. În 1990, Copetas a primit premiul Școlii de Jurnalism a Universității New York pentru cele mai bune relatări despre Uniunea Sovietică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.