Acasă Uncategorized Vlad Filat, despre viitoarele alegeri: “Maia Sandu și PAS va folosi orice...

Vlad Filat, despre viitoarele alegeri: “Maia Sandu și PAS va folosi orice mijloc pentru a se menține la putere”

0

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt așteptate să fie în centrul atenției în acest an, iar campania se anunță a fi una extrem de disputată și tensionată. Declarațiile aparțin liderului politic Vlad Filat care sugerează, de asemenea, că actuala guvernare condusă de Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va folosi orice mijloc pentru a-și menține poziția la putere.

Într-o postare, publicată pe rețele sociale, fostul prim-ministru al țării, Vlad Filat, scrie că atât Maia Sandu, cât și PAS sunt panicați în legătură cu alegerile prezidențiale care ar urma să fie organizate în această țară

Potrivit lui, “Sute de candidați de la alte partide au trecut prin “filtrele democratice” ale PAS”.

Unii candidați au fost impuși, folosind resursele bugetului public, alții au fost presați prin procuratură și SIS, unii prin presiune asupra rudelor, însă cei mai mulți au fost “convinși”, fiind folosite toate instrumentele împreună. Au fost închise instituții media neloiale PAS, iar instituțiile media loiale PAS au calomniat și ponegrit pe oricine care nu a mers cu PAS, a punctat acesta.

Tot în postarea sa, fostul premier susține că cetățenii au fost mințiți, speriați și umiliți.

Și după aceste eforturi titanice de fraudare a alegerilor, Maia Sandu și PAS au luat circa 300 de mandate de primar din aproape 900. Nu au câștigat niciun municipiu unde sunt concentrați circa 75% din alegători”, declară politicianul.

În context, Filat vrea să bată un semnal de alarmă, așa cum în acest an, în țară urmează a fi organizate alegeri prezidențiale.

Maia Sandu demult nu ține cont de niciun fel de limite legale și morale. Campania prezindențială din 2024 deja a început și a început cu manipulare și fraudă. Campania de promovare a referendumului este parte a campaniei Maiei Sandu – e un instrument de manipulare publică pentru care se vor cheltui peste 100 de milioane de lei, bani publici. Acest instrument implică toate instituțiile publice și angajații publici. Obiectivul este de a minți moldovenii că numai Maia Sandu poate integra Republica Moldova în UE. Oricine altul înseamnă dezintegrarea noastră europeană”, precizează Filat.

Mai mult decât atât, Filat pune la îndoială rolul UE în sprijinirea Republicii Moldova, sugerând că oficialii europeni ar trebui să fie mai atenți la practicile politice din țară și să nu confunde susținerea pentru țară cu susținerea pentru liderii politici actuali.



Funcționarii europeni văd cum Maia Sandu sfidează normele legale și morale. Văd cum ea admite furtul masiv al oamenilor prin schemele hoțești de achiziție a gazelor naturale și a energiei electrice. Văd cum se fură sute de milioane de lei prin construcția unor segmente de drumuri. Văd cum, folosind bani publici prin așa-numitul sat European, sunt corupți primarii. Văd și acceptă tacit. Mare păcat, pentru că cetățenii RM admiră UE și cred în UE” a conchis Filat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.