Acasă Politic Vlad Filat, despre guvernarea PAS: ”Continuă să dărâme Republica Moldova și să...

Vlad Filat, despre guvernarea PAS: ”Continuă să dărâme Republica Moldova și să compromită tot mai mult viitorul acestui stat”

0

Guvernarea proastă continuă să dărâme Republica Moldova și ce e mai rău, continuă să compromită tot mai mult viitorul acestui stat. De această părere este fostul premier al țării, Vlad Filat, care a venit cu precizări pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Vlad Filat, ”raioanele sunt tot mai pustii – depopularea distruge sute de localități. Tot mai mulți bătrâni singuri și tot mai neajutorați. Rămân tot mai puține familii tinere. Se nasc foarte puțin copii.

Din 2021 până în 2023 inclusiv, din Moldova au plecat circa 210 000 oameni.
Au plecat 210 000 oameni care vor și pot munci, pot produce valoare adăugată și pot plăti taxe. Acum acești oameni susțin dezvoltarea altor țări, pentru că guvernanții din Moldova le-au demonstrat că ei nu contează.
Drept urmare, în Moldova se nasc tot mai puțini copii.
În 2014, în Moldova s-au născut 40709 copii, iar în 2022 doar 26952. În 2023 și mai puțini, a scris Filat.

Dar, potrivit fostului premier al țării, guvernanții sunt ocupați cu altceva.

În Iulie 2023, observând că nici Maia Sandu, nici guvernul ei nu văd problema depopulării, prăbușirii natalității și îmbătrânirii populației, am adresat o scrisoare deschisă Președintei.
Sunt probleme care afectează prezentul și compromit viitorul poporului nostru, fac viața în Moldova tot mai puțin atractivă pentru adolescenți și tinerii de azi.
Însă Maia Sandu și PAS, au demonstrat că au alte priorități, a mai punctat fostul prim-ministru.

În continuare, Vlad Filat a menționat și care sunt greșelile actualei guvernări, în viziunea sa.

Fraudarea alegerilor locale și atacarea brutală a oponenților. Subordonarea politică tot mai profundă a instituțiilor de stat. Uzurparea continuă a puterii. Închiderea instituțiilor media care nu-i laudă. Furtul banilor publici prin achizițiile frauduloase ale gazelor naturale, oferirea ilegală în chirie a spațiilor comerciale ale Aeroportului Internațional Chișinău, creșterea nesimțită a salariilor miniștrilor și deputaților, alergarea aiurea prin deplasări în toată lumea și alte artificii proaste.
Acestea au fost și rămân să fie prioritățile PAS și ale Maiei Sandu.
Acum mai au o prioritate – să mai câștige un mandat. Ca de obicei – prin fraudă.

Chiar și așa, Filat a aceentuat faptul că Moldova nu este PAS și nu este Maia Sandu.

Moldova sunt oamenii care trăiesc în această țară. Oamenii trebuie să fie în centrul atenției tuturor deciziilor guvernării.
Guvernanții care nu reușesc să determine îmbunătățiri și progrese trebuie să plece. Iar guvernanții care determină înrăutățirea și degradarea vieții oamenilor trebuie să fie trași la răspundere.
Moldova poate fi puternică.
Moldova va fi puternică atunci când vom înțelege că cea mai mare valoare a țării sunt oamenii. Când vom înțelege că guvernarea e parte din noi și trebuie să muncească împreună cu noi, nu e peste noi și nu ia decizii fără noi.
Moldova va fi puternică atunci când ne vom uni ca împreună să construim un stat care își respectă oamenii și îi prețuiește.
Moldova poate fi țara, care oferă oportunități, nu țara care umilește și nedreptățește.
Moldova poate fi țara, care merită susținută și apărată de oamenii ei.
Atunci moldovenii nu vor pleca din Moldova!, a conchis Vlad Filat.

Precizăm că Vlad Filat este unul dintre politicienii care au susținut public partidul de guvernare și a îndemnat alegătorii să iasă la vot. Ultimii doi ani, acesta se arată dezămăgit de cum decurg procesele politice în țară gestionate de PAS, fapt pentru care a început să-și expună public criticile.

Filat va candida la alegerile prezidențiale din toamna 2024. Decizia, potrivit sursei citate, ar fi fost luată la o ședință a Biroului Executiv Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a avut loc pe 31 mai.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie. Concomitent, se va desfășura și un referendum, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.