Acasă Social Vitezoman, surprins cum circulă cu 152 km/h într-un sat din Sângerei

Vitezoman, surprins cum circulă cu 152 km/h într-un sat din Sângerei

0

Un bărbat de 44 de ani, aflat la volanul unui Audi, a fost surprins de oamenii legii cum se deplasează cu o viteză de 152 km/h. Cazul a fost înregistrat în satul Prepelița, raionul Sângerei. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), șoferul a fost oprit și sancționat conform legislației.

Totodată, în contextul în care urmează două zile de odihnă, INSP va intensifica depistarea șoferilor care nu țin cont de regulile generale în timpul conducerii mijloacelor de transport.

Astfel, INSP solicită șoferilor să respecte următoarele recomandări:

– adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum și trafic;

– abordați curbele ușor, păstrând o viteză redusă și uniformă; 

– păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față;

– nu în ultimul rând, nu uitați să respectați colegii în trafic.

Conducătorii auto care depășesc limita de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației:

– pentru depășirea vitezei de circulație stabilite pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră se sancționează cu amendă de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare;

– pentru depășirea vitezei de circulație stabilite pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră se sancționează cu amendă de la 900 la 1.200 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;

– pentru depășirea vitezei de circulație stabilite pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră se sancționează cu amendă de la 1.500 la 1.800 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.