Acasă Istorii din spatele culisei Viorel Morari: Procurorul General mi-a transmis câteva mesaje private. Cerea o întâlnire

Viorel Morari: Procurorul General mi-a transmis câteva mesaje private. Cerea o întâlnire

1

Fostul șef al Procuraturii Anticorupți, Viorel Morari, spune că actualul procuror general Alexandr Stoianoglo îi trimitea mesaje de felicitare de sărbători. Stoianoglo l-a invitat și la cafea pe Viorel Morari, invitație pe care procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție a acceptat-o.

Viorel Morari și-a arătat telefonul, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, în care a arătat trei mesaje pe care le-a primit de la Alexandr Stoianoglo.

Dumnealui mă felicita. Probabil că mare stimă și respect avea față de mine că îmi trimitea mesaje. Atunci, probabil, nu știa că eu sunt procuror, cum afirmă acum, că lucram la comandă sau admit anumite încălcări în desfășurarea activității profesionale”, a afirmat Viorel Morari.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție spune că a fost invitat la cafea de către Stoianoglo pentru ca să discute anumite aspecte ce țineau de un dosar.

În 2017, în perioada când Stoianoglo Andrei a fost documentat, domnul Alexandr Stoianoglo a venit, sau a rugat să-l primesc în audiență ca să putem discuta anumite abateri sau ilegalități care se comit pe dosarul m-a rugat să-l primesc în audiență cu privire la un dosar. Al lui Andrei, care este nepotul lui. Dosarul lui Stoianohlo Andrei este transmis în judecată. Eu am verificat legalitatea, acțiunile procesual penale pe dosarul respecitv erau legale. Dosarul a fost transmis în judecată. Dar încă nu există o sentință, a declarat Viorel Morari.

Mai mult decât atât, Morari susține că actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo i-a scris și în noiembrie 2018, solicitându-i să servească împreună o cafea.

1 noiembrie 2018. În gestiunea Procuraturii Anticorupție era un alt dosar, în privința conducătorului AO Lăstăraș. Adică după ce a fost reținută persoana, domnul Stoianoglo îmi transmite mesajul respectiv. Întâlnindu-mă cu domnul Stoianoglo, dumnealui mi-a vorbit despre unele abuzuri, încălcări care s-au făcut în faza urmăririi penale a respectivului cetățean. În ce consta interesul dumnealui? Deoarece copiii domnului Stoianoglo au frecventat sau au avut careva tangență cu activitatea AO Lăstăraș. Am verificat materialele dosarului, respectiv nu am văzut temei de intervenție, dosarul se afla în gestiunea CNA, ceea ce nu-mi permitea să formulez careva indicații sau de a interveni pentru a stopa anumite abuzuri, a povestit procurorul șef suspendat al PA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.