Acasă Justiţie Viorel Morari, despre renunțul PG la acuzațiile aduse lui Platon: ” O...

Viorel Morari, despre renunțul PG la acuzațiile aduse lui Platon: ” O curată depășire a atribuțiilor de serviciu, iar Alexandr Stoianoglo ar fi pasibil de răspundere penală”

2

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, și-a depășit atribuțiile de serviciu și este pasibil de răspundere penală! Este reacția șefului suspendat al PA, Viorel Morari, solicitat de SafeNews.md că comenteze faptul că Procuratura Generală a renunțat la acuzațiile în adresa lui Veaceslav Platon, în dosarul fraudei bancare. Mai mult, potrivit lui Morari, nu va fi suprins dacă în cele ce urmează, Stoianoglo va dispune pornirea unui nou dosar penal cu ulterioara sa reținere

Acțiunile procurorilor, de a renunța la acuzațiile înaintate lui Veaceslav Platon, au fost mai mult decât previzile. Or, chiar Procurorul General Alexandr Stoianoglo, a fost cel care a dat ”tonul” în momentul în care a declarat public că tot dosarul era contrafăcut. Fapt care a avut loc până în momentul în care cererea de revizuire nu era acceptată de către judecători. Cu atât mai mult, la acea etapă nu fusese examinate pretinsele probe.
Sunt de părerea că o astfel se situație nu este decât o curată depășire a atribuțiilor de serviciu, iar Alexandr Stoianoglo ar fi posibil de răspundere penală”, a declara Viorel Morari.

Mai mult decât atât, șeful suspendat al PA a precizat faptul că într0o astfel de situație, nu ar fi mirat dacă în privința sa va fi pornit un nou dosar penal, cu o ulterioară reținere a sa.

Recent, în spațiul public a apărut informația că astazi, 28 mai, Procuratura Generală a renunțat la toate capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare.

Decizia a fost anunțată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde avut loc o nouă ședință de judecată de examinare a cererei de revizuire, depusă în 2019, de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, în dosarul care a fost condamnat la 18 ani de pușcărie cu executare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.