Acasă Politic VIDEO // Vlad Filat, despre sistarea activității unor instituții media: ”Eu personal...

VIDEO // Vlad Filat, despre sistarea activității unor instituții media: ”Eu personal voi ieși la protest”

0

”Acest lucru se numește abuz de putere și prevede sancțiuni de ordin penal.” Este părerea expusă de fostul premier Vlad Filat, în privința sistării unor canale media, din țară, în ultima perioada. Mai mult, ex-premierul și președinte al PLDM, a menționat că acest subiect l-ar putea scoate chiar și la un protest. Declaratii au fost făcute marți, 7 mai, în cadrl unei emisiuni televizate.

Am condamnat și condamn sistarea activității instituțiilor mass-media de către actuala putere, dar remarc că Guvernul a luat în vizor și N4. Pe această cale îi transmit un mesaj lui Dorin Recean – acest lucru se numește abuz de putere și prevede sancțiuni de ordin penal, iar mai devreme sau mai târziu va răspunde. Și dacă totuși vor merge mai departe și vor închide și N4, eu personal voi ieși la protest și sunt sigur că vor ieși și alții, iar acesta va fi un început, a declarat Vlad Filat!

Menționăm că ieri, a foSt făcut public anunțul precum că încă șapte posturi de televiziune și două posturi de radio din Republica Moldova riscă să rămână fără licență de emisie. De această dată este vorba de canalele GRT (postul public de televiziune din UTA Găgăuzia), Mega TV, REN TV, Cinema 1, Exclusiv TV, N4, TV9 și posturile radio Retro FM și GRT FM.

Amintim că 12 posturi TV din anturajul lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au rămas fără licență pe parcursul ultimului an. Este vorba de posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Publika TV, Prime TV, Canal 2, Canal 3, Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 şi Orhei TV. Deciziile privind suspendarea licențelor de emisie au fost luate de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale, la propunerea Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Potrivit SIS, posturile TV respective sunt subordonate grupărilor criminale organizate, conduse de oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, prin intermediul cărora Federaţia Rusă vrea să influenţeze și să submineze procesul democratic din R. Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.