Acasă Diverse VIDEO// Valeria Pașa: După Eurovision mi s-au expediat mesaje vocale cu acuzații

VIDEO// Valeria Pașa: După Eurovision mi s-au expediat mesaje vocale cu acuzații

0

Interpreta din Republica Moldova Valeria Pașa, finalista etapei naționale Eurovision 2023, a vorbit în cadrul unui podcast despre scandalul cu TRM și concursul Eurovision în sine. Potrivit artistei, în urma celor întâmplate, în adresa ei au fost lansate multe acuzații care, după părerea sa, vin din partea echipei interpretei Natalia Barbu.

„Eu am un gust amar în urma acestui concurs, pentru că eu am participat mulți ani și au fost multe momente în care eu am tăcut, pentru că eram mai mică, nu am avut curaj, experiență. Dar, datorită oamenilor, durerea mea este alinată. Am făcut și o petiție, care nu e atât de simplă de îndeplinit. Mă bucur că, până în ziua de azi, s-au adunat peste 2.000 de semnături”, a afirmat Valeria Pașa în cadrul „Nota Doi”, Anti Podcast cu Vadim Cușnir

Interpreta susține că, atunci când a văzut punctajul 22 versus 22, a rămas nedumerită, așteptând decizia finală, însă imediat s-a anunțat câștigătorul – Natalia Barbu. 

„Două-trei minute, eu nu am înțeles ce se petrece. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Cumva s-a anunțat câștigătorul nici nu foarte triumfător. Nici oamenii din sală nu au înțeles ce s-a întâmplat. Fata din echipa mea care se ocupă cu crearea contentului, împreună cu managerul meu, au început să citească regulamentul, unde nu s-a stipulat că o astfel de decizie trebuie luată într-o astfel de situație. Regulile au fost schimbate în timpul jocului”, explică Valeria.

Cântăreața menționează că a mai avut parte de o astfel de situație, în anul 2016, când a acumulat punctajul maxim din partea juriului.

„A câștigat interpretul din Ucraina. Atunci s-a dat prioritate votului publicului. Acum eu sunt în aceeași situație, dar nu s-a dat prioritate votului publicului”, spune artista.

Aceasta a început să-și promoveze piesa cu mai bine de o lună până la finala Eurovision, etapa națională. Văzând că are un succes în rândul juriului, dar nu și al publicului, s-a gândit mai în serios la piesa sa.

„Am zis că dacă particip în acest an cu o piesă bună, trebuie să mă gândesc la promovarea mea, la crearea contentului, ceea ce nu am mai făcut niciodată. Am început să fac promovare intensivă pe Internet, cu o lună înainte de finală. Și tata m-a ajutat la promovarea piesei, a mers prin diferite școli, colegii și a lăsat acolo afișe cu mine. Plus, am mers și eu la diferite concerte, unde am interacționat cu oamenii care mă susțin. Nu e vorba doar de partea online”, explică Valeria. 

Recent, interpreta a fost blamată pentru faptul că s-a promovat. „Mi-au spus că aceste voturi au fost și datorită faptului că eu m-am promovat atât de intens și un artist care își cunoaște valoarea și identitatea nu ar trebui să se promoveze în felul acesta. Mai mult, aceste acuzații au venit din partea unei persoane din echipa Nataliei Barbu. Mi s-au transmis mesaje vocale, unde m-au acuzat că eu împreună cu echipa fac conturi false, scriem comentarii, denigrăm imaginea ei și a echipei. Am rămas mască. Eu cred că un om inteligent, cu anumite valori în viață, nu o să facă astfel de chestii”, mărturisește cântăreața.

Aceste acuzații într-un fel sau altul au făcut-o să râdă, spune ea, însă, în același timp, a rămas surprinsă de felul în care gândesc unele persoane.

„Când eram mai mică, aveam vreo 16 ani, m-au întrebat într-un interviu cu cine aș vrea să fac o colaborare în viitor și eu le-am spus: „Cu Pasha Parfeni, cu Cătălin Josan și Natalia Barbu”. Și acum uite că am fost într-un concurs cu Natalia Barbu. Atunci când am văzut lista concurenților, am zis că va fi o luptă crâncenă, dar oricum am crezut foarte mult în piesa mea, care a fost scrisă special pentru Eurovision”, spune Valeria Pașa.

Potrivit artistei, comitetul care a fost creat la moment, când s-a întâmplat totul, nu este împuternicit cu această decizie de a alege câștigătorul. „Fix înainte de a începe dezbaterile, am aruncat o privire și am văzut că juriul s-a adunat sus să asculte instrumentalul meu, ca să vadă dacă totul e corect. Aici eu iarăși nu am înțeles”, spune Valeria. 

Interpreta susține că ar fi corect dacă din start s-ar anunța că, în caz de ceva, se dă prioritate publicului sau, din contră, juriului.

Conceptul piesei „Anti-princess”

„M-am gândit să scriu o piesă cu un mesaj. Am zis că m-am săturat să scriu despre dragoste, că mai am piese despre dragoste. Am zis să scriu ceva despre mine, despre cum sunt eu. Niciodată nu am fost prințesa părinților, am fost o anti-prințesă, eram neascultătoare”, precizează Valeria. 

După ce i-a apărut ideea denumirii piesei, au început pregătirile. „Cred că fiecare ascultător înțelege piesa în felul său”, zice ea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.