Acasă Social VIDEO// Un nou atac socialist asupra jurnaliștilor: „Napravlenie znaeș? Vîpolniai!”

VIDEO// Un nou atac socialist asupra jurnaliștilor: „Napravlenie znaeș? Vîpolniai!”

0

Igor Dolință, soțul deputatei Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Alla Dolință, care mai este numit și “borsetka” partidului de guvernare, nu renunță să se comporte grosolan cu reporterii portalului de știri NordNews. De această dată, mai exact sâmbată 18 iulie, în cadrul vizitei de partid a Zinaidei Greceanîi la Bălți, Dolință a refuzat să-și ceară scuze pentru limbajul indecent folosit în adresa jurnaliștilor.

Cine este Igor Dolință?

Igor Dolință este soțul deputatei Allei Dolință, una dintre persoanele de încredere ale președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor. Igor și Alla Dolință nu sunt simpli membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), dar și unii dintre cei mai importanți finanțatori ai formațiunii.

Spre exemplu, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 ei au finanțat campania electorală cu peste jumătate de milion de lei, deși veniturile declarate pentru anii 2012-2013 erau de circa 93 de mii de lei, potrivit declarației de avere depuse la CEC. Mai mult, conform platformei anticoruptie.md, în campania prezidenţială din 2016 familia deputatei a transferat pe contul electoral al candidatului PSRM 118 mii de lei (Alla Dolință – 59.200 de lei, Igor Dolința – 59.400 de lei).

Totodată, în 2018, aceștia au donat peste 68 de mii de lei pentru PSRM, iar în schimb s-au ales cu un fotoliu de deputat, pe care Alla Dolință a reușit să-l păstreze și după scrutinul parlamentar din februarie 2019.

Într-o investigație realizată de RISE Moldova, despre sediul central al PSRM, se arată că imobilul din strada Lazo 25, unde este amplasat sediul central al Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, ar aparține Allei Dolință, printr-o firmă reprezentată de aceasta. „Imobilul de peste 800 de metri pătrați, evaluat de Cadastru la șase milioane de lei, se afla în proprietatea familiei Dolință încă din octombrie 2007, prin intermediul companiei Foradex Plus. În februarie 2009, Igor Dolință, fondatorul Foradex-Plus, decide să treacă biroul de pe strada Lazo în proprietatea companiei Vesma-Teh, al cărei unic fondator era atunci soția sa, Alla Dolință.

Două luni mai târziu, în aprilie 2009, Alla Dolință cedează 99% din capitalul social al Vesma-Teh offshore-ului cipriot HB Strenton Limited. Compania cipriotă este fondată de alte două companii offshore: Stateco (Nominees) Limited şi Stateco (Trustees) Limited, care apar în documentele Panama Papers. Acum, unic fondator al Vesma-Teh este fiica socialistei, Irina Dolință, care a preluat acțiunile de la compania offshore HB Strenton Limited”, au scris jurnaliștii.

Anterior, numele deputatei PSRM Ala Dolința și a soțului ei au apărut în câteva investigații unde se demonstrează implicarea acestora în sponsorizările ilegale ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Menționăm că nu este primul caz în care un reprezentant al partidului socialiștilor își permite să agreseze verbal reprezentanții presei. La începutul lunii iulie, un alt deputat socialist deranjat de întrebarea unei jurnaliste de la TV8, i-a replicat cuvinte necenzurate: Nu-mi f*te mie capul! 

Incindentul s-a petrecut în febra evenimentelor legate de dispariția deputatului Gațcan despre care parlamentarii din opoziții susțin că a fost sechestrat și bătut de către deputații socialiști.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.