Acasă Anchete jurnalistice VIDEO // Un bărbat a rămas fără sursa de venit după ce...

VIDEO // Un bărbat a rămas fără sursa de venit după ce o funcționară din Parlament i-a accidentat mașina. Achitarea despăgubirii, tergiversată

721
0
ads

Vasile Lozan, proprietarul unui micobuz care presta servicii de transport de pasageri pe ruta Suruceni – Chișinău, a rămas fără surse de existență după ce la 17 ianuarie mașina i-a fost accidentată de către Diana Țurcan, consultant superior în Parlament, fiica ex-președintelui Curții Constituționale, Vladimir Țurcan. Lozan spune că o companie de asigurări urma să-i plătească prejudiciile, însă până acum aceasta nu a întreprins nimic. Bărbatul a depus o sesizare pe Harta Corupției.

Potrivit lui Lozan, Diana Țurcan și-a recunoscut vina și a fost amendată cu 900 de lei, iar despăgubirea urma să fie achitată de compania de asigurări Moldova-Astrovaz, cu care șoferița semnase un contract de răspundere civilă în caz de accident.

Caption

„Nu am mai văzut-o de atunci pe această doamnă. La începutul lunii februarie am dus dosarul la compania de asigurări, iar în timp de 10 zile aceștia urmau să-mi evalueze paguba. Iată că au trecut trei luni și cel puțin nu am fost contactat”, ni s-a plâns bărbatul.

Vasile Lozan ne-a mai comunicat că a comandat din cont propriu o expertiză independentă și s-a constatat că pentru reparația microbuzului sunt necesare 64 de mii de lei, bani pe care nu îi are.

„Sunt foarte mari cheltuielile pentru întreținerea mașinii, pentru combustibil, impozite. Îmi ajungea doar pentru produse alimentare, nu am putut să fac economii. Acum trăiesc din pensia de o mie de lei și salariul soției, farmacistă la un spital de stat. Avem la întreținere un adolescent. Serviciile pe care le prestam constituiau, deși mic, totuși un venit pentru familie. Acum am rămas și fără de acesta”, ne-a declarat șoferul.

Solicitată de reporterii Anticoruptie.md, Diana Țurcan susține că cei de la compania Moldova-Astrovaz i-au dat asigurări că prejudiciile vor fi achitate.

„Am fost contactată de cei de la asigurări la începutul lunii februarie, mi-au fost solicitate niște documente în plus. I-am întrebat dacă vor mai avea nevoie de mine și mi-au spus că mai departe se descurcă singuri. I-am întrebat care este prejudiciul și mi-au spus că urmează să-l evalueze, dar să nu-mi fac griji, totul va fi bine”, ne-a spus Diana Țurcan.

Eduard Maican, director pentru dezvoltare și vânzări al Companiei Moldova-Astrovaz, a declarat că de obicei compania achită prejudiciul în termen de o lună de la evaluare.

„Uneori poate dura și până la trei luni dacă apar contestații. Nu cunosc dosarul, nu pot spune ce s-a întâmplat. Ar putea fi din cauza expertizei independente. Am să mă interesez și am să vă spun”, a promis Maican.

sursa: anticorupție.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here