Acasă Politic VIDEO // Țîcu: Dodon investește bani în repararea unui monument al eroilor...

VIDEO // Țîcu: Dodon investește bani în repararea unui monument al eroilor sovietici, dar spune că nu sunt bani pentru alegeri anticipate

0

Și anul acesta, în plină pandemie, memorialul sovietic „Eternitate” este reparat. Imagini video cu procesul de reparație ce se desfășoară la memorial au fost postate pe o rețea de socializare de deputatul și liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu. Acesta se arată nemulțumit de faptul că se cheltuie milioane de lei pentru modernizarea monumentului, în timp ce socialiștii în frunte cu Igor Dodon susțin că nu sunt bani pentru alegerile anticipate.

În acest context, Țîcu a adus aminte despre faptul că și anul trecut, în timp ce numărul persoanelor infectate era în creștere alarmantă, în loc să se investească în susținerea sistemului medical, Guvernul Chicu a alocat fonduri din bugetul de stat pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”. 

„Ipocrizia și minciuna socialistă nu are limite. În plină pandemie, dacă vă aduceți aminte anul trecut când lumea murea de COVID și spitalele se umpleau de bolnavi și oameni în suferință, socialiștii au cheltuit milioane de lei pentru modernizarea acestui memorial al soldaților sovietici care au căzut al II-lea război mondial. Și în acest an, în condițiile în care Dodon peste tot spune că nu sunt bani pentru alegeri, că nu avem de unde lua bani, că e o catastrofă  organizarea alegerilor, că va fi o prăbușire economică, uitați-vă ce fac ei! Ei s-au apucat să repare memorialul sovietic împreună cu ministrul lor demisionar Gaiciuc. Dodon nu renunță la apucăturile lui de Homo Moldovanus Sovietic și investește bani în repararea unui monument al eroilor sovietici, dar spune că nu sunt bani pentru alegeri. Igor Nikoalevici, noi știm că ești mincinos și nu mai încape cuvântul „minciună” în ceea ce ești, dar există o limită pentru toate! Dacă nu sunt bani pentru alegeri, pentru ce să refaci un monument al minciunii, un monument care nu reprezintă esența istoriei noastre”, a declarat Țîcu într-un live pe Facebook. 

Potrivit deputatului, „în privința datei de 9 mai trebuie să existe o reconciliere istorică în care fiecare căzut în al doilea război mondial, fie că este rus, ucrainean, belarus, român, german sau ungur, să fie toți într-o idee de reconciliere istorică și toți să aibă parte de un tratament egal al monumentelor”. 

„Parcă suntem la moaștele „Sfântului Iosif Stalin” în care an de an alegătorii socialiștilor sunt resuscitați în refacerea acestei mitologii de tip sovietic. Tratament egal pentru toți cei căzuți în al doilea război mondial, asta vrem, și reconciliere istorică pe tema memoriei legate de data de 9 mai. Te-ai depășit Igor Nikolaievici, în plină pandemie, când spui că nu sunt bani pentru alegeri, tu repari memorialul sovietic. Rușine!”, a conchis Țîcu. 

Amintim că, anul trecut, în 2020, în plină pandemie de coronavirus, Guvernul a alocat 2,33 milioane de lei pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”. Lucrările fiind promise de Igor Dodon încă 2 ani în urmă.

Contractul de renovare, care dădea unde verde demarării lucrărilor de reparație a memorialului, a fost semnat pe 13 martie, chiar în ziua când în R. Moldova a fost constatat Cod Roșu referitor la situația epidemiologică de COVID-19. Șantierul a fost deschis în plină pandemie, în timp ce Dodon încerca să opereze cu declarații false, declarând că „reparația a început încă din luna ianuarie-februarie”.

Chiar dacă în acea perioadă autoritățile au impus anumite restricții pentru a preveni riscul de răspândire a coronavirusului, muncitorii erau prezenți zilnic acolo și erau nevoiți să lucreze ca până pe 9 mai să finiseze renovarea memorialului.

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.