Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // STOP CADRU! Memoria scurtă a lui Stoianoglo, sau de ce...

VIDEO // STOP CADRU! Memoria scurtă a lui Stoianoglo, sau de ce MINTE procurorul general? Declară că nu a discutat niciodată cu Dodon până la numirea sa în funcție, deși i s-a propus să fie consilier prezidențial

0

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că nu are vreo relație cu liderul PSRM Igor Dodon și că prima discuție cu acesta a avut-o după ce a fost numit procuror general. Lucrurile stau însă cu totul altfel, Dodon dezvăluind anterior că a avut discuții cu Stoianoglo, la Președinție, în vara anului 2019, când i-a propus acestuia să-i fie consilier, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

„Nu am nici telefonul domnului Dodon, niciodată nu am comunicat cu dânsul. Niciodată, înainte de numirea mea! Prima dată am vorbit cu dânsul anume în ziua numirii mele în calitate de procuror general. Am avut niște discuții în cadrul cărora președintele țării și-a expus poziția sa”, a declarat Stoianoglo marți, în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Igor Dodon declara însă cu totul altceva în decembrie 2019, în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8. Atunci Dodon lăuda calitățile lui Stoianoglo și a dezvăluit că, în vara lui 2019, cu câteva luni înainte ca Stoianoglo să ajungă procuror general, a avut cu acesta o discuție la Președinție și i-a propus să-i fie consilier.

„Când Maxim Lebedinschi, consilierul meu pe probleme juridice, a plecat la CEC, Șova a spus să-l luăm pe Stoianoglo consilier prezidențial pe probleme în sistemului judecătoresc. Șova l-a adus la mine și eu i-am propus. El a spus că este nevoit să refuze pentru că nu-l interesează lucrul în administrația președintelui. Vă spun sincer. Și el a plecat. De accea nu-l consider parte a echipei mele”, declara Dodon în decembrie 2019.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.