Acasă Politic VIDEO // Spînu anunță că R. Moldova va plăti Gazpromului pentru luna...

VIDEO // Spînu anunță că R. Moldova va plăti Gazpromului pentru luna octombrie 790$ pentru o mie metri cubi de gaz natural

0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a oferit astăzi mai multe detalii cu privire la contractul de livrare a gazelor pentru Republica Moldova. Astfel, potrivit ministrului, R. Moldova va plăti Gazpromului, în luna octombrie, 790 USD pentru o mie de metri cubi de gaz natural.

„Prețul care este stabilit conform formulei, pentru luna octombrie, este 790$ conform bursei în SG din Germania. Acest preț, noi vom propune să îl recalculăm, în baza înțelegerii, sper eu la final de luna octombrie”, s spus Spînu. 

Spînu a mai anunțat că discuțiile pentru semnarea unui contract pentru un termen mai lung continuă. Săptămana viitoare acesta va participa la forumul internațional al gazelor la Sankt Petersburg unde va continua discuțiile cu reprezentanții Gazprom.

Ministrul a mai spus că până nu vor fi finalizate discuțiile și nu vom avea contract pe o perioadă mai lungă, prețul în facturi pentru persoanele fizice și juridice nu se va schimba. Potrivit ministrului, vor fi analizate posibilitățile ca costurile să fie suportate în cea mai mare masură de companie.

„Ne vom asigura ca eventualele fluctuații de prețuri nu-i va lovi pe cei mai vulnerabili. Vă asigur ca vom ține prețurile sub control. Vom lua toate măsurile pentru a nu opera nicio scumpire în facturi”, a conchis Spînu. 

Amintim că, ieri, Spînu a anunțat că pentru a nu periclita livrările de gaze pe termen scurt, autoritățile de la Chișinău au ajuns de acord cu Rusia cu privire la prelungirea contractului de livrarea de gaze între MoldovaGaz și Gazprom pentru 1 lună.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.