Acasă Justiţie VIDEO// Șantaj cu poze intime: Un deținut din Soroca a cerut 64.000...

VIDEO// Șantaj cu poze intime: Un deținut din Soroca a cerut 64.000 lei de la o tânără

0

Un deținut de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 4 ani în penitenciarul din orașul Soroca pentru jafuri și furturi, este documentat acum de oamenii legii pentru acțiuni de șantaj.

Potrivit informațiilor, bănuitul iniția conversații pe rețelele de socializare cu femei și prin diverse provocări le determina să-i expedieze poze intime, iar ulterior, amenințându-le că va răspândi informațiile obținute la rude, solicita diverse sume de bani.

Totodată, suspectul a racolat un tânăr de 29 ani din Florești, care anterior la fel își ispășise pedeapsa pentru furturi în penitenciarul din Soroca, prin intermediul căruia primea banii transmiși de victime.

Astfel, în luna iulie, o femeie de 35 ani din Căușeni a depus o plângere la poliție comunicând că a fost constrânsă să transmită suspectului suma de 64.000 de lei, pentru ca acesta să nu facă publice informațiile obținute.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la cei doi membri ai grupului, au fost ridicate acte confirmative de transferuri bănești, cartele telefonice folosite la infracțiunile comise de către ei, ciorne cu evidența sumelor bănești obținute în urma acțiunilor de șantaj.

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj. 

La fel, forțele de ordine urmează a fi identificate și alte victime care au pătimit în urma activității infracționale ale  grupului.

Persoanele vinovate riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă de până la 67.500 lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.