Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO// Reniță publică noi imagini cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Dodon: „Eu...

VIDEO// Reniță publică noi imagini cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Dodon: „Eu am strigat la Kozak”

0

În spațiul public au fost prezentate, azi, noi imagini video din care reiese că președintele Igor Dodon a făcut sluj în favoarea Rusiei și confirmă implicarea lui Dmitri Kozak în negocierile purtate de Dodon în formarea coaliției cu Blocul ACUM. De asemenea, se laudă lui Plahotniuc cum a strigat la Kozak și dă asigurări că îi scrie despre tot lui Putin.

Într-o secvență, Dodon afirmă că a avut discuții cu Dmitri Kozak, emisarul Kremlinului, despre care presa a scris că a fost arhitectul coaliției PSRM-ACUM. Dodon îi povestește lui Plahotniuc cum a avut o discuție cu Kozak pe tonuri ridicate.

„Nu mai este un drăguț. Eu m-am contrat cu el. Chiar am strigat anterior în birou. Alături erau și alți oameni… Ne-am certat ușor… El e bravo. E un negociator…”, afirma Dodon.

La replica lui Plahotniuc precum că Kozak „pentru țara lui tot a calculat…”, Dodon spune: „da, a făcut corect”.

Secvențele prezentate azi presei au fost filmate în iunie 2019, la sediul PDM, unde Dodon discuta cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov.

Într-o altă înregistrare publicată de cei doi deputați, Dodon spune că mereu îi face note președintelui rus Vladimir Putin.

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Ulterior Procuratura Generală l-a invitat pe deputată să depună o plângere în acest sens, motivând că nu se poate autosesiza.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.