Acasă Justiţie VIDEO // Renato Usatîi: SIS și CNA trebuie lichidate, iar în locul...

VIDEO // Renato Usatîi: SIS și CNA trebuie lichidate, iar în locul lor trebuie creată o instituție sănătoasă care să lupte cu corupția la nivel înalt

0

În Republica Moldova corupția mare înflorește, deoarece instituțiile statului care trebuie să lupte cu acest fenomen, îndeplinesc comenzile politice. Declarația a fost făcută de candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, în cadrul dezbaterilor de la Moldova 1.

„Astăzi avem o situație când jumătate din cei de la SIS aleargă la americani, o altă jumătate – la ruși. CNA, în loc să lupte cu corupția mare, luptă doar cu mita în rândul medicilor sau a profesorilor, dar și cu cei de la Șor. A fost Laundromatul, a fost furat miliardul, aeroportul a fost pierdut, iar CNA nu a întreprins nimic”, a declarat Usatîi.

În acest context, președintele Partidului Nostru propune lichidarea SIS și a CNA, „iar în locul lor trebuie creată o instituție sănătoasă care să lupte cu corupția la nivel înalt, cu posibilitatea să acționeze și în afara țării”.

„Astăzi, oamenii nu mai cred în povești și așteaptă rezultate. Știu foarte bine ce se întâmplă în SIS, CNA și MAI. Despre activitatea lor voi discuta cu ofițerii serviciilor respective. Înțeleg bine lucrurile și, în calitate de președinte al țării, nu voi avea nevoie de consilier pe problemele de securitate. Am demonstrat deja chiar și fără vreo funcție în stat, am dezvăluit scandalul cu procurare gazelor naturale și drept urmare gazul s-a ieftinit de la 29 la 18 lei. Am publicat raportul Kroll, am găsit piloții moldoveni capturați în Afganistan. Și la Bălți am reușit să fac regulă în funcția de primar. Moldova are nevoie de un președinte care să-și asume întreaga responsabilitate pentru tot, un om cu influență, care va putea aduce schimbarea în interesul cetățeanului și, cel mai important, care protejează interesul statului Republica Moldova”, a mai adăugat Renato Usatîi.

Renato Usatîi a declarat de mai multe ori că SIS și CNA trebuie lichidate și să fie creată o singură structuri, profesionistă, iar la putere trebuie să fie o persoană independentă, care nu are nicio obligație, decât în fața cetățenilor și nici frică de a face ordine în acest domeniu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.