Acasă Justiţie VIDEO // Reacția Dianei Cazacu, învinuită de corupție. Ce i-a cerut Maiei...

VIDEO // Reacția Dianei Cazacu, învinuită de corupție. Ce i-a cerut Maiei Sandu

0

„Chiar dacă sunt fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, eu nu am fost niciodată o persoană publică. Activez în instituțiile statului de mai bine de zece ani, iar în toată această perioadă am lucrat conștient, profesionist și corect în interesul statului R. Moldova.”

Declarația aparține Dianei Cazacu, fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, vizată în dosarul privind corupția de la vamă, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă că ultimele evenimente din ultima săptămână ar fi un scandal cu o conotație politică, ce ar avea la bază interese și frustrări personale ale anumitor persoane.

„După perchezițiile de acum o săptămână, eu am statut de bănuit pentru că nu există suficiente probe pentru a-mi fi înaintat statutul de învinuit. Eu sunt deschisă spre colaborare cu oamenii legii și sunt convinsă că voi arăta dreptatea și voi demonstra că sunt corectă și curată în fața legii. În toamna anului 2023, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a discutat ca potențială candidatura mea în calitate de șef al postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, iar în scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine a șefului de post și deja intuiam că voi avea mai multe surprize neplăcute. Este regretabil faptul că în urma perchezițiilor au apărut atacuri publice în adresa mea și a familiei mele în special a ex-deputatului PAS, Victoria Cazacu, care nu are nicio atitudine fața de activitatea mea nemijlocită în organele statului, răspunderea este individuală, eu răspund pentru faptele mele, nu mama mea”, a declarat Diana Cazacu.

Fiica deputatei PAS a înaintat conducerii R. Moldova o adresare și a menționat că președintele R. Moldova, Maia Sandu, o cunoaște personal, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu ar cunoaște cum a ajuns Diana Cazacu la Serviciul Vamal de la Serviciul de Informații și Securitate.

„Acum vreau să fac o adresare publică a conducerii supreme a R. Moldova. Doamna președinte Maia Sandu, ne cunoaștem și despre mine și despre rezultatele muncii mele în interesul statului R. Moldova. Mă cunoașteți drept o persoană onestă și profesionistă, care am activat mereu cu bună credință. Domnule președinte al Parlamentului, Igor Grosu, dumneavoastră știți mai bine cum am ajuns la Serviciul Vamal prin transfer de la Serviciul de Informații și Securitate, instituție în care am fost incomodă în anul 2022. Am crezut mereu în corectitudine, lege în statul de drept, care presupune separarea puterilor în stat, însă sunt nevoită să dau dreptate fostei președinte a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate, care a declarat că în Moldova avem prea mult justiție televizată. Eu și familia mea am devenit un exemplu de justiție televizată și regret mult că conducerea supremă a țării fără a ține cont de prezumția de nevinovăție, fără a lua în calcul principiul separării puterii în stat lasă public să se înțeleagă că atât eu, cât și mama mea suntem deja vinovate. Repet, pe lângă faptul că nu port nicio vină, mama mea nu are vreo legătură cu activitatea mea în Serviciul Vamal, la fel cum nu are nicio legătură cu activitatea mea în cadrul SIS. Doamna președinte a R. Moldova, domnule președinte al Parlamentului, domnule prim-ministru, vă îndemn să respectați prevederile constituției, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și nu în ultimul rând prezumția de nevinovăție. Regret faptul că Igor Talmazan a fost nevoit să plece de la conducerea Serviciului Vamal în urma cazului de săptămâna trecută. El a fost o jertfă a luptelor din culise”, a conchis Diana Cazacu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.