Acasă Social VIDEO // Protestest la Aeroport: Pasagerii și angajații unei companii, intimidați

VIDEO // Protestest la Aeroport: Pasagerii și angajații unei companii, intimidați

0

Angajații Poliției de Frontieră responsabili de supravegherea Aeroportului Internațional Chișinău ar promova acțiuni de intimidare a călătorilor beneficiari de serviciile Transeric Tur SRL, cât și a angajaților companiei. Cel puțin asta susțin cei din Partidul Democrația Acasă, care au venit astăzi, 2 martie, să solicite investigarea faptelor promovate de către angajații Poliției de Frontieră și Centrului de Combatere a Traficului de Persoane, în raportul cu compania Transeric Tur SRL și partenerii acesteia, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md

Prin urmare Vasile Costiuc, împreună cu o angajată a companiei au manifestat la Poliția de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. 

În semn de protest, angajata s-a dezbrăcat în lengerie intimă, arătându-și nemulțimirea că este nevoită să facă acest lucru de fiecare dată când vine la muncă.

„Venim să reclamăm că reieșind din circumstanțele suspendării transportului rutier, condiționată de pandemia de COVID-19, compania și-a extins activitatea pe segmentul expediției aeriene, realizând investiții considerabile în organizarea rutelor charter”, spun reprezentanții Partidului Democrația Acasă.

Astfel, la fiecare cursă organizată pasagerii sunt constant dezinformați de către colaboratorii Poliției de Frontieră, fiindu-le comunicat faptul că compania care îi deservește nu este una de încredere, nu-și onorează obligațiile contractuale de a duce persoanele până la destinație, iar factorii de decizie ai companiei și partenerii lor ar fi escroci. 

Respectivele acțiuni au loc în linia a 2-a de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră.

Mai mult, ilegalitățile culminează cu faptul că pasagerii sunt forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezerva că vor fi citați în ordine penală.

în acest sens compania a recepționat multiple plângeri din partea pasagerilor supuși intimidărilor.

Totodată, angajații companiei sunt constant supuși așa-numitelor controale din parte poliției de frontieră, controale care în fapt sunt autentice percheziții corporale neautorizate, în modul prevăzut de lege.

La fel, angajații sunt amenințați cu dosare penale și ani de pușcărie: de la 6 la 12 ani.

„Acțiunile sus-menționate sunt promovate de către Osievschi Dorin, sancționat anterior prin Ordinul nr.1179/ps din data de 25.10.2019, emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Manea Ianic, ofițer de instigații din cadrul Centrului de Combatere a Traficului de Persoane și procurorul PCCOCS, Tatiana Rutcovschi. E de precizat că la moment Manea Ianic, figurează în statut de inculpat în cauza penală de fals în declarații, iar ședințele de judecată sunt constant amânate, pe motive formale. Or, e lesne de înțeles că scopul tergiversării dosarului sus-menționat rezidă doar în expirarea termenului de prescripție pentru atragere la răspundere penală.
Astfel, e absolut inexplicabil cum lui Osievschi Dorin și Manea Ianic, fiind anchetați disciplinar și penal, anchete direct legate de activitatea lor în calitate de ofițeri de investigații, le-a fost încredințată efectuarea investigațiilor în raport cu SRL Transeric Tur. Or, așa-numitele investigații au doar ca scop eliminarea companiei de pe piața transporturilor și lichidarea acesteia”, declară membrii Partidului Democrația Acasă. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.