Acasă Extern VIDEO // Primele imagini cu distrugerea tancului supranumit Spărgătorul

VIDEO // Primele imagini cu distrugerea tancului supranumit Spărgătorul

0

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat marți, 10 mai, o înregistrare video cu distrugerea tancului T90-M, care costă cel puțin 4,5 milioane de dolari, considerat cel mai modern din dotarea armatei ruse.

Blindatul a fost distrus la finalul săptămânii trecute, la scurt timp după ce a fost aruncat în luptă de armata rusă, potrivit unui anunț făcut de ministerul britanic al Apărării.

Ucrainenii susțin că tancul T-90M „Breaktrough” a fost eliminat de luptătorii apărării teritoriale din Harkov în apropierea localității Stary Saltiv, cu ajutorul unui lansator de grenade antitanc primit din partea Suediei. 

„Mândria industriei rusești de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulțumim poporului suedez și regelui pentru ajutor”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj publicat pe Twitter, alături de imaginile cu blindatul rus pulverizat.

„Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt în prezent în serviciu în unităţile cele mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina”, preciza ministerul britanic de la Londra săptămâna trecută. 

Potrivit reporterului de război Ilia Ponomarenko, de la portalul The Kyiv Independent, primul T-90M „Breaktrough”” a fost distrus de ucraineni la doar câteva zile după ce rușii s-au lăudat că au adus acest tip de tanc de luptă în regiunea ucraineană Harkov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.