Acasă Politic VIDEO // Primarul unei localități a intrat în greva foamei, în semn...

VIDEO // Primarul unei localități a intrat în greva foamei, în semn de protest față de presupusele fărădelegi ale consilierilor locali

100
0
ads

Primarul din satul Merenii Noi, Anenii Noi, a intrat în greva foamei, în semn de protest față de presupusele fărădelegi comise de unii consilieri. Andrei Druzi acuză aleșii locali de blocarea tuturor inițiativelor sale pentru a-i sabota activitatea și într-un final, pentru a-l discredita în fața sătenilor, care și-au dat votul pentru el la alegerilor locale din 2019.

Andrei Druzi a declarat că de fapt, conflictul a început de la o întreprindere municipală, pentru care aleșii locali ar fi cerut efectuarea unui audit. În urma verificărilor, directoarea întreprinderii ar fi demisionat, iar acum activitatea acesteia este blocată.

„Mai mulți consilieri locali s-au adresat la mine cu rugămintea de a găsi o companie de audit care să facă verificări la întreprinderea municipală „Servcom”. Nu a fost ideea mea, ci a consilierilor locali, care au și purtat discuțiile cu reprezentanții companiei. În urma negocierilor, directorul întreprinderii municipale a demisionat, iar consilierii locali mă învinuiesc pe mine de faptul că aceasta a plecat din funcție. În prezent, activitatea întreprinderii este blocată”, a declarat Andrei Druzi într-un video, pe Facebook.

Potrivit primarului, din cauza blocării activității întreprinderii care este prestatoare de servicii de apă și canalizare, câteva străzi din sat au rămas fără apă. Totodată, din cauza temperaturilor scăzute, a existat pericolul înghețării conductelor. Edilul spune că din fericire, sătenii au semnalat problema la timp, iar el a reușit să o soluționeze.

„Muncitorii au deconectat pompele, ca un act de sabotaj, care va fi discutat mâine în cadrul comisiei administrative”, a spus Andrei Druzi.

Primarul mai declară că tot din cauza consilierilor locali nu poate aduce în sat investitori. În ultima încercare obstrucționată este vorba de un agent economic care a vrut să investească în localitate două milioane de euro. Aleșii locali s-au opus când a venit vorba de oferirea în arendă a unui lot de pământ, pe care întreprinderea a vrut să deschidă un parc de panouri fotovoltaice. Astfel, satul a pierdut aproximativ 200.000 de lei, care anual puteau ajunge în bugetul localității, pentru arenda.

Andrei Druzi califică acțiunile aleșilor locali drept o încercare de intimidare a sa și de discreditare în fața localnicilor. Drept urmare, în semn de protest, el a declarat greva foamei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here