Acasă Extern VIDEO // Presa: Număr masiv de soldați ruși răniți sosiți în Belarus

VIDEO // Presa: Număr masiv de soldați ruși răniți sosiți în Belarus

0

Mai mulți jurnaliști au documentat în ultimele 24 de ore sosirea răniților ruși în Belarus. Unii sunt tratați în spitalele locale, alții ar urma să fie transportați cu trenul spre Rusia, scriu Radio Europa Liberă și portalul belarus Village. Un clip video filmat în Belarus surprinde o operațiune de evacuare a soldaților ruși răniți în Ucraina, scrie pe Twitter jurnalistul Belarus Tadeusz Giczan, care trăiește în Europa, transmite SafeNews.md cu referire la libertatea.ro.

„Zona industrială din Mozîr, Belarus. Soldați ruși care îi încarcă pe cei uciși și răniți într-un tren special pentru a se întoarce în Rusia. Cel puțin opt astfel de ambulanțe militare au fost văzute astăzi în Mozîr, așa că presupun că trenul trebuie să fie plin”, scrie Giczan. Despre același lucru scrie și jurnalistul Radio Europa Liberă Mark Krutov. 

„Vă întrebați unde sunt acei răniți ruși în cazul în care există atât de multe victime raportate de Ucraina? Poate aici, în apropierea gării Mozîr, fiind transbordați din autobuzele lor în tren?”.

„Există informații că unii rămân în spitalele din Mozîr. Dar unii ar putea fi transportați spre est”, mai scrie Krutov, care trimite spre portalul belarus Village.

Village scrie că spitalele din orașele de lângă graniță au început să primească un număr masiv de soldați răniți ruși.

Activiștii pentru drepturile omului relatează că este vorba despre răni groaznice. 

„Bărbați, copii născuți în 2003, recrutați în toamnă, au fost aduși acum în Mozîr. Unii fără ochi, alții fără urechi. Sunt înfometați, spun că nu au mâncat de o săptămână. Toată lumea din spital e în șoc”, scrie site-ul, care citează activiștii locali. 

Doctorii sunt obligați să trateze toți răniții, indiferent de armata din care fac parte. Dar e evident: din cauza faptului că soldații ruși sunt aduși în spitalele belaruse, există mai puține resurse rămase pentru belaruși, scrie Village.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.