Acasă Social VIDEO// Prăpăd în regiunea Cernăuți! Furia apelor revărsate a afectat o conductă...

VIDEO// Prăpăd în regiunea Cernăuți! Furia apelor revărsate a afectat o conductă de livrare a gazelor naturale din raionul Vijnița

0

Prăpăd în regiunea Cernăuți! Furia apelor revărsate a afectat o conductă de livrare a gazelor naturale din raionul Vijnița. 

2.500 de gospodării riscă să rămână fără alimentare cu gaze.

Despre aceasta a anunţat pe Facebook directorul companiei regionale de aprovizionare cu gaze naturale, Oleg Nikonorov, potrivit korrespondent.net. 

Potrivit acestuia, câteva localităţi deja au fost debranşate de la gazoduct.

În pericol este şi alimentarea cu gaze a oraşului Cernăuţi. 

Anterior, serviciile de urgenţă au avertizat că opt localităţi din regiunile Cernăuţi şi Noua Suliţă ar putea fi inundate.

În regiunea Cernăuți, din cauza ploilor abundente, nivelul apei din râurile Ceremuș și Prut continuă să crească.

18 localități din cinci raioane ale regiunii sunt afectate de inundații, iar 60 de persoane au fost evacuate, informează pe pagina de Facebook Administrația Regională de Stat Cernăuți.

Salvatorii livrează apă, medicamente și alimente persoanelor din localitățile afectate. Autobuzele școlare sunt pregătite pentru transportarea cetățenilor din zonele afectate, se menționează în comunicatul Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Autoritățile au emis cod roşu de inundaţii pe râurile Ceremuș și Prut din regiunea Cernăuți, din cauza ploilor abundente.

În raioanele montane din regiune sunt anunțate ploi abundente și furtuni care pot provoca noi inundații.

Potrivit prognozelor Centrului Hidrometeorologic regional, apele râurilor Ceremuș și Prut  vor crește în noaptea de marți spre miercuri până la 7 metri, iar în unele zone până la 10 metri.

În imaginile de mai jos se vede cum a fost inundată localitatea de baştină a Sofiei Rotaru, Marşinţî, raionul Noua Suliţă:

Totodată, poliţia din Cernăuţi a informat că digul de protecție pe râul Ceremuș a cedat în fața apelor, care inundează curțile gospodăriilor din satul Banyliv, raionul Vijnița.

PUBLIKA.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.