Acasă Politic VIDEO // PPDA cere SFATUL partenerilor europeni pentru a depăși criza politică...

VIDEO // PPDA cere SFATUL partenerilor europeni pentru a depăși criza politică din țară: ”R. Moldova are nevoie de sprijinul lumii civilizate”

0

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, cere un „sfat sincer” din partea partenerilor europeni, pentru a depăși criza constituțională din Republica Moldova. Apelul public a fost lansat de politician în cadrul unei conferințe de presă.

„Mă voi adresa instituțiilor europene și tuturor ambasadelor occidentale. Acest apel este rugămintea celor din Partidul Platforma DA de a fi ajutați cu un sfat sincer, bazat pe experiența statelor occidentale, în ceea ce privește soluția cea mai legală prin care poate fi depășită criza din R. Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

Politicianul a reiterat că partidul pe care-l conduce își dorește anticipate și reformarea clasei politice, dar și că nu poate permite crearea unor „precedente periculoase” și desemnarea premierului propus de majoritatea parlamentară formalizată.

„Societatea noastră are nevoie de o abordare serioasă politică prin care să se treacă de criza politică, constituțională și pandemică. Instituțiile statului au intrat în coeziune. Vă rugăm respectuos să ne oferiți un reper care ar sta la baza depășirii crizei. În dorința alegerilor anticipate, preocuparea Platformei DA este de a nu crea precedente periculoase pentru țară și de a nu susține propunerea majorității parlamentare formate la funcția de Premier. Republica Moldova are nevoie de sprijinul lumii civilizate, a celor care au fost mereu aproape, a Europei libere. Apelul nostru de ajutor, sincer și asumat, este mai responsabil decât vor avea unii sau alții să-l transforme într-o știre media”, a spus Andrei Năstase.

Amintim că Partidul Platforma DA l-a propus pe liderul formațiunii, Andrei Năstase, drept candidat la funcția de premier. Mai mult, a inițiat deja negocieri „cu partidele pro-europene”. Deputații spun că-și doresc să instituie un guvern anti-criză, care să soluționeze situația pandemică și să pregătească țara de alegeri parlamentare anticipate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.