Acasă Extern VIDEO// Podoleak: Soldații ruși au decapitat de viu un militar ucrainean

VIDEO// Podoleak: Soldații ruși au decapitat de viu un militar ucrainean

0

Mihail Podoleak, consilierul lui Vladimir Zelenski, a publicat pe rețelele de socializare un video, afirmând că soldați ruși ar fi decapitat de viu un militar ucrainean, prizonier de război.

La scurt timp, platformele social media au șters secvența, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

„Tăierea capetelor, uciderea celor slabi, neînarmați, violurile – acesta este gloriosul „suflet rus” și „lume rusă”. Nu avem să ne înțelegem”, scrie Podoleak.

În secvența video publicată se aud strigăte pe fundal. O persoană spune că „o doare”, iar alta îndeamnă să „rupă coloana vertebrală” și întreabă pe cineva dacă „a tăiat vreodată un cap”. Video mai este disponibil pe canale de Telegram, însă nu poate fi publicat, din motive etice.

„Este imposibil să ignorăm cât de ușor ucid aceste fiare. Nu alegem, nu uităm și nu iertăm nimic ucigașilor. Vor răspunde legal pentru tot. Teroare trebuie învinsă”, a reacționat Vladimir Zelenski.

Kremlinul a calificat imaginile drept „îngrozitoare”. Deși a confirmat că asemenea situația trebuie să ducă la verificări, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitrii Peskov, a pus la îndoială veridicitatea secvenței.

„Poate deveni un motiv pentru a verifica dacă acest lucru este adevărat sau nu. Dacă s-a întâmplat, trebuie să stabilit unde și cine a făcut-o”, a comentat Peskov.

Comisarul pentru drepturile omului din Rada Supremă a Ucrainei, Dmitrii Lublinets, a anunțat că a transmis secvența colegilor săi din alte țări, s-a adresat la ONU și la Comitetul Internațional al Crucii Roșii. „Ce este aceasta, dacă nu o altă dovadă a genocidului poporului ucrainean?”, întreabă ombudsmanul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.