Acasă Justiţie VIDEO// Percheziții la un avocat din Capitală: A cerut 15.000 euro de...

VIDEO// Percheziții la un avocat din Capitală: A cerut 15.000 euro de la clientă

0

CNA și procurorii anticorupție au început dimineața cu percheziții la biroul, în mașina și locuința unui avocat din Capitală care este vizat într-un dosar de trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul ar fi pretins de la o inculpată 15.000 de euro, pentru a o scăpa de o pedeapsă mai aspră, în caz contrar acesta i-a promis că-i va reîntoarce suma de bani.

Acesta a declarat clientei sale că ar avea influență asupra unor magistrați de la Curtea de Apel Chișinău pe care i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe dosarul în care era vizată și să-l trimită la rejudecare în prima instanță.

Mijloacele bănești pretinse au fost transmise sub controlul CNA, iar ulterior Curtea de Apel Chișinău a emis hotărârea de a restitui dosarul în cauză în prima instanță pentru rejudecare.  

Bănuitul urmează să fie cercetat în stare de libertate, urmărirea penală fiind exercitată de către Procuratura Anticorupție.

De menționat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.