Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO// Notarul Olga Bondarciuc, figurantă în raportul Kroll: Sunt amenințată de oamenii...

VIDEO// Notarul Olga Bondarciuc, figurantă în raportul Kroll: Sunt amenințată de oamenii lui Platon ca să semnez depoziții false

0

Notarul Olga Bondarciuc, despre care presa a scris că ar fi fost apropiat lui Vladimir Plahotniuc, anterior a legalizat mai multe acte ale juriștilor lui raiderului Veaceslav Platon spune că este amenințată de Nicolae Kurtoglo, fost bancher. Bondarciuc spune că cel din urmă i-a spus că trebuie să semneze depoziții scrise de juriștii lui Platon împotriva lui Plahotniuc dar și că raiderul va ieși la scurt timp din pușcărie.

„Acum câteva luni, m-am întâlnit cu domnul Curtoglo și am avut o discuție. de fapt nu a fost o discuție dar a fost un monolog. El a început să-mi spună că de azi înainte situația în R. Moldova se va schimba și că Slava (n.red. raiderul Veaceslav Platon) va ieși în curând din pușcărie și că avocații lui pregătesc un document pe care eu trebuie să-l semnez. Un document în care se spune că toate acțiunile mele în calitate de notar au fost coordontate ad-literam cu domnii Plahotniuc și Shor împotriva intereselor domnului Platon, ceea ce nu este adevărat. Eu trebuia să semnez aceste mărturii pe care mi le compun avocații lui Platon și dacă asta nu fac atunci domnul Platon mă va distruge”, susține notarul într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook. 

Bondarciuc mai spune că în mesajul lui Kurtoglo se menționa despre compania Zenith: „Eu am legalizat traducerea din limba rusă în limba română a procurii din numele acestei companiei pe numele domnului Platon. Aceste documente le-a adus la mine în oficiu juristul lui Platon”. 

Notarul mai spune că în urma discuției cu Nicolae Kurtoglo, îi lasă de înțeles că viața sa, a copilului său și a familiei sale sunt în pericol. 

„Domnule Curtoglo insistați că puteți cumpăra orice expertiză și că puteți demonstra ceea ce nu poate fi demonstrat. Sunt sigură că aceste mărturii pe care mi le împingea din partea avocaților lui Platon nu sunt coordonate cu instanțele superioare. Eu nu cred că Procurorul General poate face așa ceva. Eu nu cred. Domnule Președinte, domnule Procuror General vă solicit să luați măsuri. În cel mai scurt timp sunt gata să vin la Procuratură și să dau mărturii”, adaugă Bondarciuc. 

Menționăm că printre numele noi care figurează în raportul Kroll 2 este notara Olga Bondarciuc, cea care a prestat, în ultimii ani, servicii pentru ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Recent Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat într-o conferință de presă că Veaceslav Platon a fost condamnat pe nedrept și că procurorii vor cere revizuirea dosarului supranumitului „raiderul nr. 1 în spațiul CSI”. La scurt timp Platon spunea într-un interviu că nu înțelege de ce încă nu a fost eliberat din pușcărie. 

Pe 28 mai presa a primit un clip video cu V. Platon, și Alexandru Stoianoglo care a devenit procuror general. Din imagini, se poate observa cum la intrarea în încăperere, Procurorul General Stoianoglo merge și se salută cu V. Platon, căruia i se adresează cu: „Salut, Slava!” În replică, Platon, cu zâmbetul pe buze spune: „Bună, Alexandr Dmitrivici”.

Ulterior Procuratura Generală a venit cu o reacție la apariția imaginilor video spunând că a ancheta persoanele care au expediat acele înregistrări presei.  „Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat. Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale. 

Ulterior a fost expediată o nouă înregistrare cu raiderul Veaceslav Platon de la audierea sa în fața procurorilor inclusiv a șefului PG Alexandr Stoianoglo. În înregistrare motată din două secvențe, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere că acționarul de drept din România – Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acțiuni.

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.