Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // Năstase, împrumuturi de 900 mii de euro de la bancă...

VIDEO // Năstase, împrumuturi de 900 mii de euro de la bancă și de la un cumătru

0

Are împrumuturi totale de peste 900.000 de euro. Este vorba despre Andrei Năstase, candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, are a declarat cifra în nota sa de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC). Dintre acestea, 566.000 de euro sunt împrumutați de la o bancă comercială din țară, suma urmând să fie returnată până în anul 2032. O altă parte semnificativă, în valoare de 350.000 de euro, provine de la Igor Gurdiș, un om de afaceri din Ungheni, pe care Năstase l-a identificat drept cumătrul său.

Despre aceste datorii, Andrei Nastase a fost întrebat, în cadrul unei runde de dezbateri, la una din televiziunile din țară. Drept replică, acesta a spus că:

„Igor Gurdiș este un prieten și cumătrul meu, un om deosebit. Când ai nevoie de ajutor, la cine te adresezi?”, a afirmat Năstase.

Candidatul afirmă că a contractat cele două credite în 2022 pentru achiziționarea unui apartament. Întrebat despre capacitatea de a rambursa aceste sume din salariul de președinte, Năstase a declarat că familia sa va munci împreună în acest scop, inclusiv și cei trei copii, dintre care unul este minor.

„Decât să plătim chirie, noi am ales să plătim dobânzi la bănci”, a subliniat el.

Conform declarației de avere, Andrei Năstase a raportat venituri salariale de aproape 54.000 de euro pentru anul precedent, iar soția sa a declarat o sumă similară provenită din salariul obținut de la o companie germană. prezidențiale din 20 octombrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.