Acasă Social VIDEO // Mucegaiul, pericol pentru sănătate: Ce boli poate provoca

VIDEO // Mucegaiul, pericol pentru sănătate: Ce boli poate provoca

0

Despre ce se întâmplă în organismul nostru atunci când ne aflăm într-o încăpere cu igrasie și ce riscuri pentru sănătate poate provoca mucegaiul discutăm cu medicul alergolog Georgeta Rusu. Aflarea într-o încăpere în care persistă mucegaiul are efecte grave, spune Georgeta Rusu.

„Mucegaiul constă din niște ciuperci parazite, care se înmulțesc prin spori. Fac parte din familia fungică. În general, se află peste tot locul, chiar și în aer. De fapt, nu este un pericol pentru sănătate pentru oamenii cu un sistem imunitar bun. Dar atunci când sistemul imunitar este scăzut sau când persoanele au boli cronice, aflarea într-un mediu închis, acolo unde se află mucegai, atunci când nu este aerisire, probabilitatea de a face afecțiuni alergice este foarte mare”.

„Ciupercile inhalate pot provoca microtoxine, care sunt foarte periculoase pentru organism”, a mai adăugat medicul.

Întrebat ce boli poate provoca mucegaiul, medicul alergolog a informat că cea mai periculoasă boală este aspergiloza. Este o boală pulmonar-imunologică. Se întâlnește cu alergenul. Pacientul prezintă simptome precum nas înfundat, strănut etc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.