Acasă Politic VIDEO // Moldovean cu pașaport diplomatic prins în Ucraina cu mașina plină...

VIDEO // Moldovean cu pașaport diplomatic prins în Ucraina cu mașina plină cu țigări. Precizările MAEIE

0

Un moldovean cu pașaport diplomatic a încercat să treacă ilegal în Ucraina mai multe pachete de țigări. Acesta a fost deconspirat de polițiștii de frontieră ucraineni, tot aceștia au găsit și pașaportul diplomatic. În același timp Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău susține că că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic.

Țigările ascunse în mașină au fost găsite ieri la punctul de control „Luzhanka” de polițiștii de frontieră ai detașamentului Mukachevo împreună cu vameși dintr-un cetățean al Moldovei cu pașaport diplomatic, scrie Ukrinform cu referire la un mesaj al Serviciului de Frontieră de Stat.

„Un cetățean al Moldovei, în vârstă de 46 de ani, a urmat un vehicul Hyundai din Ucraina în Ungaria. Pentru verificare, bărbatul a prezentat un pașaport diplomatic, care nu este acreditat în Ucraina. Pentru a ascunde tutunul de contrabandă, străinul l-a ambalat în cavități structurale sub căptușeala mașinii și au fost umplute și produse din tutun. o valiză și mai multe pungi de plastic care se aflau în portbagaj”, se spune în mesaj.

După publicarea știrii în presa ucraineană, MAEIE a venit cu un comunicat de presă prin care sunt făcute publice mai multe precizări. 

„MAEIE menționează că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic. La momentul de față Ministerul investighează circumstanțele cazului și va reveni cu detalii suplimentare ulterior. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene întreprinde, sistematic, măsuri în vederea restituirii pașapoartelor diplomatice de către persoanele ce au pierdut dreptul să le dețină. Pașaportul diplomatic este actul de identitate eliberat de către MAEIE în baza Legii cu privire la actele de identitate din sistemul național de pașapoarte”, este menționat în comunicatul MAEIE. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.