Acasă Social VIDEO // Mașină electrică sau hibrid? Care ar fi alegerea potrivită pentru...

VIDEO // Mașină electrică sau hibrid? Care ar fi alegerea potrivită pentru moldoveni

0

Deși mașinile electrice au devenit foarte populare, în Republica Moldova nu prea există o infrastructură modernă pentru aceste autovehicule. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii „New Cast”, invitatul căreia a fost Constantin Mihalachi, editor-șef AutoBlog.md.

Constantin a mărturisit că merge cu mașinile electrice „până îi trece dorul” și se întoarce la cele cu motor cu ardere internă. Totodată, acesta plănuiește să-și cumpere un automobil hibrid.

„La toată lumea recomand acum să se uite mai mult spre cele hibrid, pentru că ele vin acum cu baterii mai mari, îți oferă o autonomie pe electricitate de chiar 100-110 de kilometri, ceea ce e mai mult decât suficient, mai ales pentru oraș. Spre asta merg și eu, țintesc un model care poate fi încărcat, dar are și motor pe benzină”, explică Constantin.

În țara noastră, potrivit lui, sunt peste 100 de stații pentru mașinile electrice și continuă să se construiască. Totuși, el povestește că a avut și experiențe neplăcute conducând un astfel de vehicul și consideră că mașina electrică este mai mult „pentru oraș”.

„Cu cel mai mare operator nu numai o dată am avut probleme. Atunci îți trece dorul de mașini electrice, când stai în mașină, nu lucrează stația și nici nu te poți duce nicăieri. Eu spun la lume că nu ar fi binevenit să-ți iei o mașină electrică dacă stai la apartament. Sau poți să-ți iei dacă ai o parcare subterană unde o poți încărca. Ideal ar fi să ai panouri fotovoltaice, să produci lumină și cu ea să-ți încarci mașina. (…) Nu m-aș porni cu o mașină electrică pe distanțe lungi. Până la urmă pentru mine e o mașină de oraș”, spune Constantin.

Invitatul emisiunii a menționat că totuși fiecare persoană decide ce să-și cumpere, inclusiv în funcție de buget, sfătuind totodată oamenii să-și procure automobile de la un importator oficial.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.