Acasă Diverse VIDEO// Liniștea în blocurile de locuit: Ce riscă vecinii gălăgioși

VIDEO// Liniștea în blocurile de locuit: Ce riscă vecinii gălăgioși

0

Dacă aveți vecini gălăgioși nu ezitați să apelați la 112, îndeamnă șeful de secție din cadrul Direcției Prevenire al INSP, Daniel Mazepa.

Polițistul a explicat când putem face gălăgie sau efectua lucrări de reparație în locuință, dar și ce amenzi riscă cei care vor tulbura liniștea.

Astfel, conform legii, fiecare cetăţean trebuie să ştie că tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22:00 până la ora 07:00, este interzisă. 

Acțiunile care produc zgomote, cum ar fi cântarea cu voce ridicată, semnalizarea acustică, folosirea cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, sunt acțiuni care duc la tulburarea liniștii noastre. Gălăgioșii sunt atenționați că ar putea primi o amendă între 450 – 900 de lei.

În ceea ce ține de reparațiile efectuate în bloc, la fel sunt restricții. Potrivit legislației, în zilele de duminică sunt interzise lucrările de reparație, însă în oricare altă zi este permisă în intervalul orelor 08:00 – 18:00. De altfel, vecinii gălăgioși riscă o amendă între 600 – 1.500 de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.