Acasă Social VIDEO// Lansarea focurilor de artificii în acest an ne va costa scump

VIDEO// Lansarea focurilor de artificii în acest an ne va costa scump

0

Sărbătorile de iarnă în acest an vor fi întâlnite fără tradiționalele focuri de artificii la miezul nopții. Totul pentru că, în perioada stării de urgență este interzisă comercializarea și utilizarea anumitor articole pirotehnice. Nu toți însă sunt gata sa se dezică de lansarea artificiilor de Revelion.

Locuitorii din Bălți s-au împărțit în două tabere, transmite SafeNews.md cu referire la tvn.md.

„Sunteți pro sau contra? – Și pentru dar și contra. Când mă uit, este normal, e frumos. – Dar de ce sunteți împotrivă? – Pentru că cei care nu știu cum să o facă pot provoca incendii, de asta sunt împotrivă, cine poate să lucreze, lasă-i să lucreze.”

„Dar ele sunt foarte frumoase și de aceea eu aș spune că la copii ce le place mai mult, să vadă ei cum zboară ceva.”

„Trebuie numaidecât să avem, că-i sărbătoare o dată în an și eu consider că ar fi de dorit să fie frumos. Să fie și liniște și pace.”

„Nici nu știu, este o bucurie pentru copii, dar cred că nu are sens, sunt pur și simplu niște bani cheltuiți în vânt. Oamenii au dreptul, nu cred că pentru asta trebuie pedepsiți.”

Și pentru ca legea interzice comercializarea mărfurilor de acest gen in piețe, administrația Pieței Centrale din Bălți întreprinde verificări în această perioada. Comercianții care încalcă sunt sancționați de poliție cu amendă de la 50 la 500 de unităţi convenţionale.

Iurie Vlas, administrator ÎM „Asociația piețelor mun.Bălți”: „Conform legislației actuale, comercializarea în piețe a articolelor pirotehnice este interzisă. Nu cred că dumneavoastră ați găsi la noi în piață careva obiecte sau lucruri pirotehnice care ar putea să fie în vânzare. Comercializarea acestora se permite doar în magazinele specializate, care au eliberată autorizarea de către organele de resort. Pot să vă sun că în piața din Bălți nu este așa ceva, cineva poate să mai riște, să comercializeze pe ascuns, dar ei riscă să fie amendați.”

Cei care au decis totuși să nu renunțe la artificii, trebuie să le procure din locuri autorizate și să țină cont de faptul că potrivit poliției, este permisă utilizarea articolelor pirotehnice cu diametrul mai mic de 30 mm, articolelor pirotehnice de divertisment, dar și articolelor pirotehnice de scenă. Toate acestea trebuie să prezinte un risc şi nivel scăzut de zgomot.

Carton

Se permite utilizarea articolelor pirotehnice:

– diametrul articolelor nu depășește 30 mm;

– articole pirotehnice de divertisment

– articole pirotehnice de scenă

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.