Acasă Justiţie VIDEO // Judecătorul Oleg Melniciuc și-a cumpărat apartament în România

VIDEO // Judecătorul Oleg Melniciuc și-a cumpărat apartament în România

0

Magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, Oleg Melniciuc, care este suspendat din funcție din cauza dosarului penal de îmbogățire ilicită în care a fost condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare cu executare, a primit anul trecut mai multe donații valoroase și a reușit să facă achiziții imobiliare de peste o sută de mii de euro, potrivit ultimei declarații de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate, scrie tv8.md.

Judecătorul a primit o donație de 50 de mii de euro de la mama sa. De asemenea, a primit ca donație un teren intravilan de 5 ari, evaluat la peste 300 de mii de lei și un alt bun imobil care ar valora aproape 73 de mii de lei.

Oleg Melniciuc a declarat pentru TV8 că bunurile imobile care i-au fost donate nu sunt dintre cele vizate în dosarul penal privind îmbogățirea ilicită. Amintim că procurorii l-au învinuit pe Melniciuc că ar fi obținut mai multe imobile pe care le-a înscris oficial pe numele mamei sale pensionare.

„Imobilele sunt dobândite cu foarte mulți ani în urmă. Mama era într-o situație de sănătate precară, pentru că ulterior a decedat. Pe lumea cealaltă nu-ți mai trebuiesc și a hotărât să le doneze”, a precizat judecătorul.

Melniciuc a indicat în declarația de avere și un apartament de 64 de metri pătrați, cumpărat anul trecut cu 99 de mii de euro, dar și un alt bun imobil de 11 metri pătrați, achiziționat cu aproape 16 mii de euro.

Judecătorul ne-a dezvăluit că apartamentul se află în România,  în orașul Voluntari, o suburbie a Bucureștiului și susține că a fost cerința mamei sale, atunci când i-a donat banii, să-i investească într-un imobil peste Prut.

„Nu intenționez să mă mut acolo, dar reieșind din situația de securitate, eventuale acțiuni cu care ne sperie aici că o să vină rușii. A mai fost și o condiționalitate a donatorului (n.r mama judecătorului), banii să fie utilizați anume pentru procurarea unui imobil în România. Asta e scris în contractul de donație și nu am putut să nu respectăm această condiție”, a spus Melniciuc.

Noul imobil cumpărat în România, a fost oferit în chirie și aduce un venit suplimentar în bugetul familiei, a mai adăugat judecătorul.

Împrumuturi de la prieteni

Cei 50 de mii de euro pe care i-ar fi donat mama sa și economiile pe care le avea familia nu au fost de ajuns pentru achiziția apartamentului din România. Judecătorul a fost nevoit să împrumute bani și de la prieteni. În declarația de avere, Melniciuc scrie că a luat anul trecut împrumuturi de la 6 persoane fizice în sumă de 34 de mii de euro. O parte din bani a reușit deja să-i returneze, ne-a spus magistratul.https://docs.google.com/gview?url=https://tv8.md/resources/2024/04/16/dd585e1c-9a22-4efa-8b6a-8070dec97734_declaratieMelniciuc.pdf&embedded=true

În anii precedenți, Melniciuc a mai luat cu împrumut 12 mii de euro și 870 de mii de lei pe care ar urma să-i restituie până în anul 2025, potrivit declarației de avere.

La capitolul venituri, judecătorul declară un salariu de 67 de mii de lei, veniturile soției de aproape 84 de mii de lei, indemnizații de câteva zeci de mii de lei primite pentru copii, dar și aproape 630 de mii de lei încasate din darea în locațiune a unor imobile.

În anii 2018-2019, trei spații comerciale, cu o valoare de peste 5,4 milioane de lei, au ajuns în proprietatea lui Oleg Melniciuc. Două dintre imobile le-a primit prin donație.

Din anul 2011, judecătorul deține o casă în Chișinău de aproape 300 de metri pătrați, evaluată oficial la două milioane de lei.

Familia Melniciuc are în proprietate două mașini: „Audi A6”, cumpărată în 2008 cu 17 mii de euro și un „Mercedes ML 250” achiziționat în 2016 cu 450 de mii de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.