Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // În premieră, Maia Sandu și-a prezentat familia: „ Este firesc...

VIDEO // În premieră, Maia Sandu și-a prezentat familia: „ Este firesc să vrei să-ți protejezi oamenii draji, să-ți protejezi familia și să încerci să-i ții departe de lumina camerelor”

0

Maia Sandu a decis să-și prezinte familia numeroasă într-un filmuleț intitulat „Familia mea, ca toate familiile din Moldova”. Ba chiar a reușit să distrugă miturile create despre ea precum că ar fi împotriva bisericii sau că nu ar înțelege copiii întrucât nu-i are.

„De când am devenit persoană publică și mai ales de când am venit în politică, mulți oameni se întreabă cine este familia mea? De ce nu vorbesc despre familia mea? Știind câtă dușmănie este în politica moldovenească este firesc să vrei să-ți protejezi oamenii draji, să-ți protejezi familia și să încerci să-i ții departe de lumina camerelor. Dar înțeleg și curiozitatea celor care vor totuși să știe de unde vin eu, din ce familie, ce fel de oameni sunt părinții, bunicii mei. Eu vin dintr-o familie mare și prietenoasă cum sunt tare multe familii din Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Pe lângă, amintirile depănate de mătuși, unchi și verișori, filmulețul include imagini din arhiva familiei Sandu.

„El era foarte carismatic, frumos, da chiar frumos și avea un spirit al umorului atât de fain, care de altfel l-a moștenit foarte generos Veronica, sora Maiei. Maia mai puțin, ea a moștenit alte calități: lupta pentru dreptate, adevărul, intoleranța la minciună”, a povestit verișoara Stela Verebceanu despre tatăl Maiei Sandu.

Rudele din partea mamei (familia David) se trag dintr-o familie de creștini. Cel puțin asta povestește mătușa Iulia Golban.

„Noi avem în familie trei preoți, avem dascăli. Noi am fost crescuți cu frica lui Dumnezeu. La noi Postul e post și sărbătoarea-i sărbătoare și duminica-i pentru rugăciuni”, a spus mătușa Maiei Sandu, din partea mamei.

Maia Sandu susține că a avut o copilărie fericită care s-a datorat părinților ei. „Și mama, și tata nu doar aveau grijă de mine și de sora mea, dar reușeau să se joace cu noi, atunci când lucrul ăsta nu era la modă”.

Rudele își amintesc că Maia Sandu de mic copil avea un chip serios, dar asta nu înseamnă că au fost scutite de șotii.

„Până la vârsta de 5-6 ani, până a se duce la școală, o trăit la mămucă-sa, la Răciula. Mămuca o ducea la biserică. Maia îi păștea bobocii, îi mai prăpăde și nu-i găsea și apoi venea și plângea”, își amintește Nina Elisei, mătușă din partea mamei.

paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.