Acasă Social VIDEO | Imagini din interiorul Spitalului „Toma Ciorbă” unde sunt tratați pacienții...

VIDEO | Imagini din interiorul Spitalului „Toma Ciorbă” unde sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19

0

Reprezentanții Spitalului de boli infecțioase „Toma Ciorbă” au przentat două înregistrări video din interiorul instituției unde se tratează pacienții infectați cu COVID-19.

„După cum puteți vedea, medicii noștri sunt echipați corespunzător în timpul intervențiilor, iar pacienții primesc tratamentul prescris”, au comunicat reprezentanții spitalului. 

Amintim că ministrul Sănătății, Vioreica Dumbrăveanu a comentat, ieri, declarațiile Avocatului Poporului, Mihail Cotorabai, care a menționat că unii medici vor să părăsească sistemul medical din cauză că nu li se pune la dispoziție echipament de protecție împotriva virusului COVID – 19. Viorica Dumbrăveanu a precizat că medicii, la care face referire Ombudsmanul, sunt de la două instituții medicale care nu tratează persoane infectate cu COVID-19. Prin urmare, aceștia nu au nevoie de echipamente de protecție individuală. Ea a adăugat, însă, că instituțiile medicale respective dispun de echipamente cum ar fi măști și mănuși.

În replică, într-un comunicat difuzat astăzi, 25 martie, Avocatul Poporului s-a arătat dezamăgit de reacția autorităților la demersul său oficial privind
identificarea de fonduri suplimentare pentru echiparea adecvată și asigurarea protecției lucratorilor medicali de contaminare cu COVID-19.

„În pofida acuzațiilor de semnalare a unor probleme inventate, de prezentare a unor date irelevante și neveridice, Oficiul Avocatului Poporului va continua să monitorizeze situația din țară sub aspectul drepturilor omului și sa înainteze autorităților competente, Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale recomandări”, se mai arată în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.