Acasă Comunicate de presă VIDEO // IGSU a desfășurat exerciții de amploare pe timp de noapte

VIDEO // IGSU a desfășurat exerciții de amploare pe timp de noapte

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a demarat mai multe exerciții de amploare pe timp de noapte, la care au participat peste 250 de salvatori și pompieri cu 70 de unități de tehnică grea. Scopul exercițiului a fost de a testa capacitățile de intervenție în situațiile de urgență și misiuni dificile de salvare.

Prima operațiune a avut loc în Ungheni la o clădire avariată. Potrivit scenariului, s-a produs un cutremur și au fost raportate mai multe victime și persoane blocate sub dărâmături.

Astfel, salvatorii au trebuit să intervină pentru salvarea persoanelor de la etajele superioare și deblocarea victimelor de sub plăcile de beton. 

Un alt exercițiu a avut loc pe o cale ferată, unde, potrivit scenariului, mai multe vagoane au deraiat, iar pasagerii au fost prinși între fiare. Mai mult, scenariul prevedea un incendiu și revărsarea produselor chimice periculoase. 

La fața locului au lucrat echipele mixte care au înlăturat consecințele situației excepționale. 

Ultimul exercițiu a constat în lichidarea unui accident aviatic, dar și a inundațiilor. Potrivit scenariului, un elicopter s-a prăbușit într-un bazin acvatic, iar scafandrierii IGSU au avut misiunea de a scoate victimele din apă.

Toate exercițiile au avut loc pe timp de noapte. Astfel de aplicații se desfășoară cel puțin de 2 ori pe an pe teritoriul țării.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.