Acasă Investigații VIDEO// FOTO// În locul pieței de la intersecția bd. Dacia cu str....

VIDEO// FOTO// În locul pieței de la intersecția bd. Dacia cu str. Matei Millo urmează să apară o construcție

0

În locul pieței de la intersecția bd. Dacia cu str. Matei Millo din sectorul Botanica din Chișinău urmează să apară o construcție cu subsol, parter, trei etaje și un etaj retras. Mai mulți locatari din blocul apropiat se arată îngrijorați că centrul comercial ar urma să fie construit prea aproape de casa lor, fapt care le va cauza probleme. De cealaltă parte, autoritățile și beneficiarii obiectivului susțin că lucrările de construcție au loc conform standardelor și legislației în vigoare.

Conform datelor de la „Cadastru”, terenul de pe bd. Dacia, 14/1, are o suprafață de 0,161 ha și aparține, în proporție de 86,6%, companiei „Integra-Unic”, deținută de Anatolie Covalciuc și administrată de Victor Cornescu, iar 13,4% revin soților Illa și Eduard Bănăruc, fost secretar general adjunct al Guvernului, care a fost învinuit în dosarul corupției din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, însă a scăpat de pedeapsă.

Terenul de 0,161 ha a fost format în baza a două loturi mai mici și a fost înregistrat la „Cadastru” la 23 iulie, în temeiul unui contract de vânzare-cumpărare din 21 iulie curent.

Autorizația de construcție a fost eliberată de Primăria municipiului Chișinău la 12 iunie.

Continuarea o gasiti pe zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.