Acasă Economic VIDEO // Ex-ministrul Agriculturii: Guvernul nu controlează creșterea prețurilor

VIDEO // Ex-ministrul Agriculturii: Guvernul nu controlează creșterea prețurilor

0

Fostul ministru al Agriculturii Ion Perju este de părere că actuala guvernare a pierdut controlul asupra creşterii preţurilor, inclusiv la produsele de bază. El a declarat miercuri, la un briefing organizat în sediul Parlamentului de Blocul comuniştilor şi socialiştilor (BCS), de opoziţie, că „preţurile la alimente au luat-o razna”, iar guvernul „nu face nimic”.

„Până în aprilie, preţurile la produsele alimentare au crescut într-un an cu peste 27%. Inclusiv zahărul s-a scumpit cu 22%, uleiul de floarea soarelui – cu 82%.

Puterea de cumpărare a populaţiei scade rapid, iar guvernul nu face nimic pentru a stabiliza situaţia. Statisticile arată că cetăţenii cheltuiesc 42% din venituri pe mâncare.

Până la iarnă, acest indicator va depăşi 50%. Atunci populaţia va fi nevoită să facă o alegere: să cumpere pâine sau să plătească gazul”, a spus Perju.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.