Acasă Justiţie VIDEO // DOC // Fostul primar al comunei Gotești, bănuit de...

VIDEO // DOC // Fostul primar al comunei Gotești, bănuit de corupere pasivă și fals în acte publice. Dosarul „spălătoriei de bani de la Gotești”, transmis în instanța de judecată

0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au transmis la 23 aprilie în instanța de judecată dosarul în care fostul primar al comunei Gotești, Panainte Chicicov, este bănuit de corupere pasivă și fals în acte publice. La începutul anului, fostul primar al comunei a fost vizat în ancheta ZdG: „Spălătoria de bani dela Gotești”, despre cum au dispărut 14 milioane de lei alocați din bugetul de stat pentru reconstrucția casei de cultură din localitate.

În cadrul urmăririi penale s-a constat că fostul primar al comunei Gotești, Panainte Chicicov, în perioada noiembrie 2018-iulie 2019, a pretins și primit de la directorul și directorul adjunct al firmei „AnaGrama-Grup”, care a câștigat licitația pentru efectuarea lucrărilor de reparație a Casei de cultură din localitate, bani în sumă totală de 300 de mii de lei în mai multe tranșe, una de 90 de mii de lei, una de 60 mii de lei și încă trei tranșe a câte 50 de mii de lei, pentru sine și complicii săi, adică echivalentul a 5% din suma totală pe care primăria comunei Gotești urma în acea perioadă să o achite agentului economic pentru a finaliza lucrările de reparație a casei de cultură.

Totodată, la 22 martie a fost pornită o altă cauză penală, precum că persoane cu funcții de demnitate publică din cadrul primăriei comunei Gotești, în perioada de timp cuprinsă între lunile noiembrie 2018-august 2019, „folosind situația de serviciu, din interes material și din alte interese personale, au introdus date vădit false în documentele oficiale”, adică în procesele-verbale de recepție a lucrărilor de reparație la Casa de cultură.

Astfel, după ce cele două cauze au fost comasate, fostul primar al comunei, Panainte Chicicov, a fost învinuit de corupere pasivă, dar și de fals în acte publice, iar dosarul pe numele lui a fost deferit justiției la 23 aprilie curent.

În luna ianuarie, Ziarul de Gardă a scris despre cum Casa de Cultură din comuna Gotești, raionul Cantemir, a rămas într-o stare deplorabilă deși au fost investite 14 milioane de lei din bugetul de stat. Atunci noua administrație locală a comunei semnala despre actele de corupție în care era vizat fostul primar și agentul economic care a câștigat licitația pentru a efectua lucrările de reparație. Totodată, într-o înregistrare audio consultată atunci de ZdG, reprezentanții agentului economic recunoșteau deschis că au oferit mită fostului primar al satului. Panainte Chicicov însă se apăra și susținea că totul s-a făcut pentru a-l denigra.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.