Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // Discuții între Nagacevschi și Plîngău la CC: Cum să sune...

VIDEO // Discuții între Nagacevschi și Plîngău la CC: Cum să sune președintele? Plaha dacă făcea, măcar nu spunea

0

În așteptarea deciziei Curții Constituționale pe marginea proiectului angajării răspunderii de către Guvernul Chicu, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, și deputatul Dinu Plîngău au fost surprinși într-un dialog mai puțin obișnuit. Subiectul discuției a fost declarația șefului statului Igor Dodon privind convorbirea telefonică pe care a avut cu președintele CC, Vladimir Țurcan. 

„Cum, măi, înainte de pronunțarea unei hotărâri să suni președintele Curții Constituționale și să-l întrebi despre… și apoi să mai anunți. Nimeni înainte de pronunțarea deciziei nu poate suna judecătorul. Asta e încălcare gravă”, i s-a adresat Parlamentarul Dinu Plîngău ministrului Fadei Nagacevschi.

„E fișka cu abținerea. Președintele Curții Constituționale i-a spus scenariile? Eu înțeleg că asta a fost în urma consultării cu juriștii lui. N-am văzut video”, i-a răspuns la rândul său șeful de la Justiție. 

În cadrul emisiunii „Președintele răspunde” din 10 aprilie, Igor Dodon a declarat că Vladimir Țurcan, în cadrul discuției telefonice pe care cei doi au avut-o, ar fi venit cu argumente că legea respectivă trebuie să rămână în vigoare.

Amintim că la 13 aprilie, Curtea Constituțională a reținut că Legea nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative, pe care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, a fost adoptată cu încălcarea procedurilor constituționale și contravine articolelor 6 și 1061 din Constituție

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.