Acasă Justiţie VIDEO // Deși e pandemie, CSM solicită alocarea a peste 3,5 mln...

VIDEO // Deși e pandemie, CSM solicită alocarea a peste 3,5 mln de lei pentru reparația unei judecătorii

0

Potrivit membrului CSM, Ion Crețu, pereții din multe birouri ale judecătorilor sunt umezi și afectați de mucegai. De asemenea, în fața clădirii când s-a montat pavajul nu s-a asigurat în mod corespunzător sistemul de evacuare a apelor pluviale, iar aceste ape afectează pereții edificiului din subsol și demisol, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Astfel, la 26 ianuarie a fost creată o comisie din reprezentanții CSM la care au participat membrii ai Consiliului. Acești membri ai comisiei au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai Economiei și Infrastructurii, precum și cu reprezentanții conducerii Judecătoriei Chișinău, sediu Ciocana, Radu Țurcanu și Ghenadie Pavliuc.

„Pentru reparația capitală a acestui edificiu este necesar peste 9 milioane de lei, însă din cauza deficitului bugetar s-a convenit ca la prima etapă să fie efectuate lucrările care nu necesită amânare, cele mai stringențe. În primul rând să fie reparat acoperișul, să fie asigurat un sistem de dirijare a apelor pluviale a acestei clădiri și consolidarea plăcilor de granit, care riscă să cadă de pe fațada edificiu”, a spus Ion Crețu.

Conform membrului CSM, pentru aceste lucrări prioritare este nevoie de 3 661 370 de lei, bani care potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor ar putea fi alocați.

Demersul privind reparația clădirii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, către CSM a fost făcut de către președintele Judecătoriei Radu Țurcanu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.