Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO// Declarațiile unui veteran, de pe patul de spital după ce a...

VIDEO// Declarațiile unui veteran, de pe patul de spital după ce a fost bătut la protestul din fața Parlamentului

0

Ieri, 16 iulie 2020 în fața Parlamentului Republicii Moldova a avut loc un protest a veteranilor de pe Nistru. În timpul protestelor mai mulți participanți ai manifestației au fost agresați de polițiști ce au folosit forța dar și gaze lacrimogene, iar unul din ei a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă cu mai multe răni. Acesta declară că a fost bătut de către poliști în timpul manifestației.

„Dumitru Urîtul de la Varnița, am venit astăzi, 16 iulie 2020, la Parlament să protestăm, ca să ne cerem drepturile de veterani de război și am protestat cât am protestat, pașnic, nu am făcut nimănui nimic. A venit deodată pandemia aceasta de Poliție și a început să ne îmbrâncească, să ne îmbrâncească încolo încoace și, iată, eu am nimerit tot acolo. M-au îmbrâncit, m-au dat jos, mi-au rupt dinstincțiile de stat din piept, pe urmă, iată, în cap, uitați-vă ce bubă am, un hematom. Iată aici la mînă și în această parte, iată se văg hematomele pe mână, cum m-a strâns așa cu mâna. Când îmi strângeam distincțiile de stat de jos m-a călcat unul cu papucii pe spate și mă doare spatele acum de Doamne ferește. Nici nu mă pot mișca”, povestește veteranul într-un video realizat de către Democrația Acasă.

sursă: paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.