Acasă Politic VIDEO// Chicu nu crede că va rămâne fără cetățenia română: ”Eu îmi...

VIDEO// Chicu nu crede că va rămâne fără cetățenia română: ”Eu îmi asum tot ce scriu pe Facebook”

0

„Niște elemente de show politic. Sunt mulți din ăștia”, a comentat premierul Ion Chicu, după ce deputatul român Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) în care cere retragerea cetățeniei române sale pentru declarațiile denigratoare în adresa statului român.

Codreanu motivează că motivul care a stat la baza plângerii este „recenta declarația denigratoare la adresa României a cetățeanului român Chicu Ion, premier al Republicii Moldova. Afirmațiile primului ministru de la Chișinău au scandalizat opinia publică pe ambele maluri ale Prutului”.

„Cum îl cheamă? Eu ce trebuie să comentez aici? Știu că cineva s-a adresat și la biserică să mă excomunice și tot așa mai departe. Acestea sunt elemente de show politic. Sunt mulți din ăștia, ce să-i fac, nu pot să-i comentez pe fiecare”, este reacția lui Chicu, după adresarea lui Codreanu la ANC.

Cât despre postarea scandaloasă, Ion Chicu a menționat că își asumă tot ceea ce scrie pe Facebook.

„Doamne ferește, nu a fost atac la adresa României și a poporului român. Este constatarea faptului că unii domni din Parlamentul European cred că Republica Moldova este o regiune unde poți să faci ce dorești, să faci imixtiune directă în treburile interne, fapt pe care eu ca cetățean și ca prim-ministru nu-l voi tolera niciodată. Dacă domnul acest (n.r:Siegfried Mureșan) aduceam exemplu țării sale”, a conchis Chicu.

Menționăm că Ion Chicu a venit cu o replică dură după ce Siegfried Mureșan a criticat modul în care Guvernul a gestionat criza COVID-19 și a implementat reformele.

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…”, a scris șeful Guvernului.

„Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a mai scris Chicu pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a României cataloghează declarațiile premierului moldovean Ion Chicu ca fiind „denigratoare și complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”. De asemenea, în urma declarațiilor făcute de Chicu, ministrul român de externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică directă cu omologul său de la Chișinău, Oleg Țulea, în urma afirmațiilor lui Chicu.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.